POP GLASBENIK

Nino Ošlak: »Tuje zgodbe in izkušnje me navdihnejo bolj kot lastne«

Eva Jandl
16. 2. 2020, 20.22
Deli članek:

Uspešni mladi glasbenik in avtor Nino Ošlak je deloholik, saj poje, ustvarja glasbo zase in za druge ter poleg tega glasbo tudi poučuje. Po dolgem dnevu se najraje dobro »zdivja in našvica«.

Tibor Golob
Nino velja za enega najuspešnejših pop glasbenikov in glasbenih ustavarjalcev pri nas.

Pevec in akademski glasbenik ter pedagog Nino Ošlak (29) se kljub rosnim letom lahko pohvali z že desetletno glasbeno kariero. Konec lanskega leta pa je izdal svojo tretjo ploščo. »Plošča je sicer nastajala kar nekaj časa in ravno obletnica je bila tista 'brca v rit', da sem jo tudi dokončal,« pravi Nino, ki je izdal tudi novi singel A si za to. Gre za ljubezensko pesem: »Govori o ljubezni, seveda (smeh). O tem, da si želim, da je 'ta večer samo za naju, za naju'. Zelo kmalu bom za pesem, ki pleza visoko na radiih, izdal tudi videospot, ki smo ga posneli v Budimpešti. Življenje samo je en velik navdih. Imam res dober občutek za ljudi, hitro se z njimi povežem, to me velikokrat navdihuje. Njihove zgodbe in izkušnje. Skoraj večkrat kot moje življenje (smeh)!« Nino poleg petja ustvarja in producira glasbo tudi za druge glasbenike, na primer za Anabel, Nušo Derenda in Tilna Lotriča, San di ego, Poskočne ... A priznava, da je kljub temu samotar. »Morda zato, ker res veliko delam z ljudmi in mi potem prija tudi samota. Ampak, ja, lepo se imam,« pove v smehu.

Andrej Blatnik
Akademsko izobraženi glasbenik poleg lastne glasbe ustvarja tudi za druge slovenske glasbene zvezde.

Sprostitev je šport

Nino pravi, da ima ob vseh teh dejavnostih prostega časa bolj malo. »Prostega časa je tako zelo malo, kadar pa ga imam, ga nujno izkoristim za gibanje. Veliko se ukvarjam s športom, zelo rad grem v naravo, tečem in kolesarim. Zdaj, pozimi, hodim v fitnes, čeprav to ni ravno moja najljubša izbira; vendar mi dobro dene, da se po dolgem dnevu, polnem obveznosti, zdivjam in našvicam (smeh).«

Vsestransko nadarjeni glasbenik se je pred kratkim vrnil iz Budimpešte, kjer je posnel videospot za svojo najnovejšo pesem A si za to, ki je trenutno tretja najbolj predvajana slovenska pesem na lestvici SloTop50, ki velja za edino uradno lestvico vseh slovenskih radijskih postaj. Pesem je seveda ljubezenska in prav takšen naj bi bil tudi videospot.

Osebni arhiv
V novem videospotu ljubezen išče v Budimpešti.