Obe njegovi življenji, filmsko in zasebno

Brad Pitt: velika vrnitev enega najbolj privlačnih moških

Katarina Keček
15. 2. 2020, 20.31
Posodobljeno: 15. 2. 2020, 21.48
Deli članek:

Po nedavnem rojstnem dnevu 18. decembra je 56-letni Brad Pitt prejel zapoznelo darilo. Po težki razvezi in zdravljenju zaradi alkoholizma je eden najbolj privlačnih igralcev na svetu znova dosegel svoj vrhunec in zlati kip oskarja v roki to potrjuje.

Profimedia
Brada Pitta so mediji večkrat razglasili za najbolj seksi moškega.

Po sedmih nominacijah v kategoriji najboljšega igralca mu je zdaj končno uspelo z najboljšo moško stransko vlogo v filmu Quentina Tarantina Bilo je nekoč v Hollywoodu.

A medije je bolj kot njegova zmaga na Oskarjih vznemirjalo njegovo zasebno življenje, saj je med občinstvom v prvi vrsti sedela njegova nekdanja žena Jennifer Aniston in se mu zaljubljeno nasmihala. Pred nekaj leti je bil takšen prizor nepredstavljiv, a ker sta zdaj oba samska, mnogi menijo, da je idealni trenutek, da se znova zbližata. Iz obeh taborov nekdanjih zakoncev prihajajo spodbudne novice, da sta odprta za ponovno ljubezensko priložnost. »Ves Hollywood navija za njuno ljubezen,ker drug iz drugega izvabita najboljše,« je bilo slišati v dvorani Dolby Theatre: »Med njima je še vedno velika kemija in tudi stare rane sta zacelila.«

Profimedia
Srečanje Brada Pitta in Jennifer Aniston na nedavni podelitvi nagrad SAG je bilo po trditvah prisotnih zelo ganljivo.

Boleča ločitev

Brad Pitt je v času, ko je živel v Los Angelesu,opravljal različna dela, vse od voznika limuzine do oblačenja v maskoto (bil je oblečen v piščanca), da si je lahko plačal ure učenja igranja.

Čeprav je minilo že 14 let od njune ločitve, je zakon Brada Pitta in Jennifer Aniston še vedno vroča tema medijev. Jennifer je novico, da je njen zakon z Bradom zaključen, izvedela na najhujši možni način: iz medijev. »Ne morem reči, da je tole moje najboljše leto,« je takrat izjavila za medije: »Vsakdo bi rekel, tole ni v redu. Ni zabavno. Svet je šokiran, tudi sama sem šokirana, vznemirjena in zmedena.« A Bradu je bilo takrat, ko se je zaljubil v fatalno soigralko v filmu Gospod in gospa Smith, malo mar za njeno razbito srce in pohojeno dostojanstvo. A kot bi rekla danes Jennifer, vse se vrača, vse se plača, je tudi Brad s strani Angeline Jolie prejel enako količino trpljenja, če ne celo večje. Ločila sta se pred tremi leti, Angelina pa ga je javno obtožila, da je nasilen oče, ki je preveč užival alkohol in marihuano. Brad je po drugi strani namigoval, da je Angelina preveč nevrotična, grde obtožbe so sprožile tožbo za skrbništvo nad otroki, ki do danes še ni končana. V nedavnem intervjuju je Brad izjavil, da je krivda za njuno ločitev izključno na njegovi strani, tako pa očitno mislijo tudi njegovi otroci, ki so še vedno močno razdvojeni med staršema. Niti enega otroka ni bilo na podelitvi oskarjev, ko je Brad Pitt končno prejel zasluženi zlati kipec.

Profimedia
Ločitev Brada in Angeline je bila bolj ognjevita kot akcijski film, v katerem sta se zaljubila.

Zlom »Brangeline«

Za njim je težko obdobje, v katerem se je spopadal z zasvojenostjo in propadom dvanajstletne ljubezenske zveze z Angelino Jolie, ki sta jo leta 2014 zapečatila s pravljično poroko na gradu v Franciji. Po nekaj letih pobiranja in iskanja samega sebe se danes znova počuti dobro v svoji koži. Pred kratkim je razkril, da je trenutno v občutljivi fazi življenja: »Zadnjih 20 let nisem jokal, a zdaj sem v zelo čustveni fazi. Vse me lahko gane. Moji otroci, prijatelji, novice, ki jih slišim. Mislim, da je to dober znak, čeprav ne vem, kaj se mi dogaja ...« Priznal je, da je bil eden glavnih razlogov za propad njegovega zakona zasvojenost z alkoholom, pa tudi pritisk številčne družine (z Angelino imata tri biološke in tri posvojene otroke) ter turbulenten in stresen življenjski ritem, ki so ga živeli.  »Odvisen sem bil tudi od narkotikov,« je priznal: »Ko sem bil najbolj slaven, sem vsak dan kadil marihuano.« Šele ko se je pridružil anonimnim alkoholikom, mu je uspelo prevzeti nadzor nad lastnim življenjem. 

Reševanje samega sebe

Med študijem novinarstva je zapustil univerzo in se odpravil iskat filmsko srečo v Los Angeles. Ni minilo dolgo časa, ko se je po nekaj nepomembnih vlogah pojavil v kratki vlogi avtoštoparja in zapeljivca v filmu Thelma in Louise, ostalo je zgodovina.

Pitt je vseskozi iskal rešitev v novih projektih. »Igranje je le del življenja, ki me zanima,« je povedal: »Moje strasti so tudi motorji, navdušen sem nad arhitekturo, moje poslanstvo je tudi to, da pomagam drugim.« Po orkanu Katrina je Brad zavihal rokave in postavil več kot sto hiš za ljudi, ki so v uničujočih poplavah izgubili streho nad glavo. Čakal je na pravo filmsko vlogo, ki bi ga vrnila med največje zvezde Hollywooda, in to je bila vloga kaskaderja Cliffa Bootha, ki ga je zaigral v filmu Bilo je nekoč v Hollywoodu. A na 77. podelitvi oskarjev je Brad upravičil tudi vlogo zapeljivca v zasebnem življenju, ki ga spremlja od samega začetka njegove kariere, saj je v dvorani sedelo kar pet njegovih bivših deklet: Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Christina Applegate, Sienna Miller in Charlize Theron.

Prelep, da bi ga jemali resno

Čeprav je Brad Pitt eden redkih ameriških igralcev, za katerega lahko mirno rečemo, da je ustvaril igralsko mojstrovino v vsakem filmu, ki ga je posnel (Jesenska pripoved, Kalifornija, Sedem, Intervju z vampirjem, 12 opic, Klub golih pesti, Pljuni in jo stisni …), ga filmska akademija in vrsta kritikov dolga leta niso resno jemali, saj naj bi njegov izjemen igralski talent ob njegovi privlačnosti in seksapilnosti ostal v ozadju. Tudi pri moških je očitno lepota lahko včasih bolj ovira kot prednost.