REKORDNO

Želje, ob katerih se stopi srce

K.Š.
13. 2. 2020, 15.01
Posodobljeno: 13. 2. 2020, 15.04
Deli članek:

Radio Aktual je v času, ki je prežet z ljubeznijo in čustvi, za svoje poslušalce organiziral prav posebno presenečenje z Draženom Zečićem.

Revija Zvezde
Dražen Zečić

Prek radijskega etra so aktualovci pripravili prav posebno presenečenje – Aktualove zvezde pri tebi doma. Eden najbolj iskanih pevcev na Balkanu Dražen Zečić bo nekoga obiskal na domu in mu pričaral intimen koncert.

ZGODBE, KI SO GANILE

M24
Radijska voditelja Mojca Gornik in Jure Ličen

Trenutek zatem, ko so na Aktualu razkrili novico, so začela prihajati sporočila, želje, prošnje in ganljive zgodbe. Zato je bilo še toliko težje izbrati le nekoga in ga osrečiti. Legendarni glasbenik ob tej informaciji ni ostal ravnodušen, ampak je prisluhnil številnim prošnjam poslušalcev, ki so ganile tudi njega. Skupaj z aktualovci se je zato odločil za posebno gesto. Dvema poslušalcema bo na svojih valentinovih koncertih v Ljubljani in Mariboru posvetil točno določeno pesem. »Poslušal sem številne zgodbe, ki so prispele na Radio Aktual, in ob njih preprosto ne morem ostati ravnodušen. Takšne in drugačne zgodbe se me vedno globoko dotaknejo. Moje poslanstvo je osrečevanje ljudi okoli sebe in mislim, da sem bil poslan na svet prav s tem namenom. Še posebej pa sta mi segli do srca dve zgodbi, za kateri sem se odločil, da dobita posebno mesto na mojih dveh koncertih,« je povedal Zečić. Prva zgodba, ki je ganila slednjega in tudi radijska voditelja Mojco Gornik ter Jureta Lična, je bila Majina. Maja je na poročni dan želela presenetiti moža z Zečićevim nastopom, a je med obredom v sedmem mesecu nosečnosti dobila popadke in njeno presenečenje se je izjalovilo. Zato se je Dražen odločil, da samo njima v ljubljanski Hali Tivoli posveti pesem Sve je zbog nje. Zgodba poslušalca Mirana pa je orosila oko. Dražena je oboževal skupaj s pokojno ženo Ireno. Glasbenik ju je spremljal na vsakem koraku, obiskovala sta tudi njegove koncerte. Zato si je Miran zaželel, da bi Dražen na koncertu v Mariboru v spomin njegovi ljubljeni zapel pesem Sokole. In slednjo bo prav Zeko posvetil Miranu in njegovi pokojni Ireni na koncertu v Mariboru.

POSLUŠALCI NA PRVEM MESTU

M24
Direktor radijskih uredništev Media24 Simon Prelesnik

»Naši poslušalci so za nas na prvem mestu in so za nas resnično izjemno dragoceni. Brez njih tudi nas ne bi bilo. Zato se vsakič znova trudimo, da jim to pozornost tudi vračamo, in skupaj postajamo ena velika družina. Pomembno je zavedanje, da poslušalci zavzemajo posebno mesto v naših srcih, saj smo zaradi njih takšni, kakršni smo,« je povedal direktor radijskih uredništev Media24 Simon Prelesnik in poudaril, da so ob tisočerih sporočilih Draženu Zečiću in ekipi radia resnično ganjeni. »Hvaležni smo, da lahko na tak način osrečujemo. Za celotno akcijo in številne solze se moram zahvaliti tudi Agenciji Event24 in Eventu24, brez katerih takšnih zgodb ne bi bilo mogoče pisati. Zato nam je v izjemno čast in veselje, da se lahko na tak način skupaj zahvalimo poslušalcem za njihovo srčno predanost,« je povedal Simon.