Poslovne priložnosti

Princ Harry "zadišal" banki Goldman Sachs

J.P.
12. 2. 2020, 11.33
Posodobljeno: 12. 2. 2020, 11.37
Deli članek:

Megxit jima je odprl nova vrata.

Profimedia
Buckinghamska palača ni vedela, da se bosta zakonca udeležila konference.

Na poti do "Susseške znamke" je princu Harryju in Meghan Markle pot prekrižala tudi ameriška banka Goldman Sachs. Tako je vojvoda Susseški, kot David Beckham in Gwyneth Paltrow pred njim, spregovoril na enem od bankinih dogodkov. Zakonca za "govorne nastope" po poročanju britanskih medijev nista plačana, a da tovrstne poslovne prakse v Združenih državah Amerike vseeno prinašajo lepe denarce – gre za tako imenovane "milijardne stiske rok". Služi se z govori oziroma ambasadorstvom. 

Le teden dni prej sta se zakonca pojavila na konferenci banke JP Morgan v Miamiju na Floridi. Ali sta za to bila plačana, nista razkrila, sta se pa tam družila z najbolj premožnimi Američani in Američankami. Susseška naj bi tja iz Vancouvra poletela z zasebnim letalom, čeprav sta v preteklosti svetovno javnost večkrat pozvala, naj uporablja bolj zelene načine transporta.

Princ je na Floridi z zbranimi delil, kako je zadnja tri leta zaradi smrti mame princese Diane potreboval terapijo. Govoril je tudi o duševnem zdravju, otroštvu in "izstopu" iz britanske kraljeve družine, čemur se je ta na vsak način skušala izogniti.

Buckinghamska palača sicer ni vedela, da se bosta zakonca udeležila konference.