ODLOČITEV

Adijo, Meghan in Harry, tu sta Beatrice in Eugenie

N.S.
11. 2. 2020, 20.20
Deli članek:

Na veliko se je ugibalo, kdo bo na britanskem dvoru prevzel obveznosti Harryja in Meghan, odkar sta se odcepila od kraljeve družine. Zdaj je znano, da naj bi opravljanje njunih kraljevih dolžnosti prevzeli kraljičini najmlajši vnukinji, princesi Beatrice in Eugenie.

Profimedia
Eugenie in Beatrice sta kraljičini ljubljenki, sicer pa sta hčerki kraljičinega drugega sina, princa Andrewa, in njegove prve soproge Sarah Ferguson - Fergie.

Britanski mediji in javnost se, odkar sta princ Harry in Meghan Markle naznanila svoj izstop iz britanske kraljeve družine, sprašujejo, komu bosta pripadli njuni mesti pri opravljanju kraljevih dolžnosti.

Po poročanju britanskih medijev naj bi imeli največ možnosti za to princesi Eugenie in Beatrice, Harryjevi sestrični in kraljičini najmlajši vnukinji, ki sta ji zelo pri srcu. O tem so prepričani tudi mnogi kraljevi analitiki. »Vse kaže na to, da bo kraljica Elizabeta II. zagotovo 'vpoklicala' svoji dve najljubši nečakinji, princesi Beatrice in Eugenie. Obe se bosta morali izkazati, a sem prepričan, da bosta stopili iz sence in da bo sprejem javnosti pozitiven. To je tisto, kar kraljeva družina potrebuje, saj do nastopa Georgeeve generacije manjka še 15 let,« je povedal kraljevi biograf Robert Lacey.

Medtem ko sta princ Harry in princ William odraščala na očeh javnosti, sta princesi do zdaj živeli veliko bolj svobodno življenje. Beatrice je že nekaj časa zaposlena kot finančna svetovalka v enem od računovodskih podjetij, Eugenie pa vodi londonsko galerijo.