Vsak po svojih zmožnostih

Jackie Chan bo doniral za cepivo proti koronavirusu

B.K.
9. 2. 2020, 12.29
Posodobljeno: 9. 2. 2020, 12.34
Deli članek:

Milijon juanov, ali 130.000 evrov, bo filmski igralec doniral za razvoj cepiva proti novemu koronavirusu.

Profimedia
Jackie Chan

Odkar se je v kitajskem mestu Wuhan pojavil novi koronavirus, se je razširil že v več kot 25 držav in terjal okoli 800 življenj. Zaradi panike, ki vlada predvsem v azijskih državah, je v mnogih državah težko dobiti maske za obraz in drugi sanitetni ter zaščitni material.

Na težavo se je že odzval znani filmski igralec Jackie Chan, ki je po rodu Kitajec. Nekaj svojega premoženja je že doniral za dobavo zaščitne opreme, zdaj pa bo zajeten kupček doniral še za razvoj cepiva.

“Znanost in tehnologija sta ključnega pomena za to, da premagamo ta virus. Mislim, da mnogo ljudi misli podobno kot jaz in upa, da bodo razvili cepivo,” je dejal igralec, ki poudarja, da ne gre za denar, ampak za to, da vsi nekaj prispevajo k boju proti virusu. “Zato imam naivno idejo. Tistemu, ki bo razvil cepivo, pa naj bo to posameznik ali podjetje, se bom zahvalil z enim milijonom juanov.”

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) medtem že ocenjuje, da se izbruh koronavirusa počasi stabilizira, vendar opozarjajo, da najhujše še ni mimo in da bi se število okužb lahko vseeno znova povečalo.