Ikone

Pamela Anderson: Seks simbol devetdesetih se znova ločuje

K.K.
8. 2. 2020, 20.06
Posodobljeno: 8. 2. 2020, 21.15
Deli članek:

Kdo se ne spomni seksi Pamele Anderson iz kultne nanizanke Obalna straža? Peroksidni lasje, močan mejkap in poskakujoče prsi v rdečih enodelnih kopalkah so bili njeni atributi, ki so moškim dvigovali srčni utrip in jo izstrelili med zvezde.

Profimedia
Pamela Anderson

Kultne kopalke

Eden od ustvarjalcev serije Obalna straža, Michael Berk, je pred kratkim priznal, da si niti v sanjah niso predstavljali, da bodo navadne rdeče kopalke dosegle kultni status. To pripisuje postavnim igralkam Obalne straže in znamenitim počasnim posnetkom teka po morski obali. Čeprav je od nanizanke minilo več kot 22 let, pa se Pamela še danes ni ločila od znamenitih kopalk. Nosile so jih sicer tudi druge igralke, a so kopalke zaznamovale ravno njo in ji prinesle status seks simbola. »Doma še vedno hranim komplet rdečih kopalk,« je pred kratkim priznala in dodala: »Nimam jih v okvirju, saj jih po 20 letih še vedno rada uporabim. Z njimi skočim pod prho in se v njih še vsa mokra pojavim pred moškim, s katerim sem na zmenku.« Uspeh je zagotovljen.

Profimedia
Po 12 dneh zakona je zbežala od moža Jona Petersa.

Najdaljše razmerje ima s Playboyem

Čeprav po Obalni straži ni posnela kakšne omembe vredne mojstrovine – omenila bom le še televizijsko serijo V.I.P. in film Barb Wire – še vedno polni medijske novice, bolj ali manj sicer s svojimi ponesrečenimi zakoni in golimi fotografijami za revijo Payboy, s katero ima več kot 30 let dolgo razmerje. Na naslovnici Playboya se je pojavila večkrat kot katerakoli druga oseba. Njen začetek je bil sanjski. Med neko nogometno tekmo so jo pokazali na ekranu in množica je začela navijati za takrat 21-letno Pamelo Anderson, oblečeno v oprijeto športno majico. Oktobra je že bila na naslovnici revije Playboy, ostalo je zgodovina.  

Profimedia
Pamela Anderson in Tommy Lee. S pevcem skupine Motley Crue je imela strastno in nasilno zvezo.

Playboy ji je rešil življenje

Pamela verjame, da ji je dejstvo, da je postala model slavne revije Playboy, rešilo življenje po vseh spolnih zlorabah, ki jih je doživela v času odraščanja. Pred tem je bila strašansko sramežljiva, najslavnejša moška revija pa ji je dala novo moč. »Počutila sem se ujeto in resnično sem se morala osvoboditi. Kot otroka me je zlorabila slaba ženska varuška, ki sicer ne živi več. In tudi moje prve spolne izkušnje z moškimi niso bile sporazumne,« je razkrila medijem in nadaljevala: »Kot otrok sem bila strašansko sramežljiva. Čutila sem se ujeto in resnično sem se morala osvoboditi. Playboy pa mi je dal to moč. Resnično mi je rešil življenje. To je bil zame tisti preboj, spoznala sem umetnike, kavalirje. To je bilo zabavno in divje življenje.« 

Ljubezen, dolga 35 let

Svojega, zdaj že petega, kmalu nekdanjega moža, producenta Jona Petersa, je spoznala v Playboyevem dvorcu sredi 80. let. »Zagledal sem drobnega angela, ki je sedel ob točilnem pultu, in bila je Pammy. Imela je kakšnih 19 let. Takoj sem vedel, da bo velika zvezda.« Malo zatem sta postala par, a ljubezen ni dolgo trajala. 

Zgodovina zakonskih brodolomov

Prvič se je poročila z rockerjem Tommyjem Leejem iz skupine Motley Crue, poznala sta se le štiri dni. Po treh letih sta se ločila, v zakonu sta dobila dva sina. Njuna zveza je bila strastna in burna, Pamela je pozneje priznala, da jo je Tommy okužil z hepatitisom C. Posnela sta znani domači porno video, na koncu pa je Tommyja spravila v zapor zaradi fizične zlorabe. Tudi naslednji zakon, prav tako z rockerjem Kidom Rockom, je trajal le nekaj mesecev, še zaročena sta bila dosti dlje. Pozneje se je poročila s producentom Rikom Solomonom, in to kar dvakrat, oba zakona sta trajala manj kot leto dni.  Zadnjo resno zvezo je imela z 18 let mlajšim francoskim nogometašem Adilom Ramijem, ki je bil do nje prav tako nasilen, zato ga je po dveh letih zapustila.

Profimedia
Pamela Anderson in Julian Assange

Zaljubljena v Assangea

Pred dvema letoma je znova razburila svetovno javnost z novico, da redno obiskuje ekvadorsko veleposlaništvo v Londonu, kjer je bil dolga leta zaprt politični aktivist in ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange. Pamela je javno izjavila, da Juliana ljubi, da ga podpira in da je zaskrbljena za njegovo zdravstveno stanje. Na ekvadorsko veleposlaništvo v Londonu je vedno prišla s polno vrečko živil, sicer veganske hrane, ki se je Julian ni ravno pretirano razveselil. Bolj se je veselil nje, saj se je svetlolasa zvezdnica pri izbiri oblačil za obiske prav vsakič še posebno potrudila. »Zdi se, da vsakič, ko ga obišče, izbere bolj vroča oblačila,« so razkrili viri z veleposlaništva. Tudi ta ljubezen ni dolgo zdržala.

Dvainpetdesetletna Pamela je zdaj znova samska in v lovu za novo, iskreno ljubeznijo. Na veselje mnogih moških in medijev.