Super bowl

FOTO in VIDEO: 43-letna Shakira in 50-letna JLo dokazali, da so leta le številka

R.T./STA
3. 2. 2020, 10.11
Posodobljeno: 3. 2. 2020, 21.41
Deli članek:

Dve latinski glasbeni zvezdnici Shakira in Jennifer Lopez sta tokrat imeli čast zabavali občinstvo med polčasom finala ameriškega nogometa NFL, ki ga je s preobratom zadnji četrtini dobil Kansas City. Glasbenici sta v Miamiju s svojim živahnim nastopom, v katerem sta tako peli, plesali in celo bobnali, poskrbeli za veliko navdušenje.

Profimedia
Pripravili sta spektakel.

Shakira in JLo sta s plesnimi ritmi in latino-zvoki zabavali občinstvo med polčasom 54. super bowla. Dele nekaterih izmed 20 predstavljenih pesmi sta zvezdnici odpeli v španščini, na odru stadiona Hard Rock v Miamiju pa so se jima v nedeljo zvečer po lokalnem času pridružili tudi različni glasbeni gostje, med njimi Lopezina hči Emme Maribel Muniz.

Profimedia
Shakira in Jennifer Lopez sta navdušili številne.

Lopezova je ob koncu svojega nastopa, ko je njena 11-letna hči Emma pela pesem Brucea Springsteena Born In The USA, nosila plašč, ki je bil na zunanji strani videti kot ameriška zastava. Ko pa je 50-letnica plašč razprla, je bilo na notranji strani mogoče prepoznati zastavo Portorika. Karibski otok je revno območje ZDA s samoupravo in ves čas se pojavljajo debate, ali bi ameriški predsednik Donald Trump moral bolj pomagati Portoriku, od koder prihajajo tudi starši Lopezove.

Trump se sicer tudi po koncu finala ni izkazal, saj je ob čestitki zmagovalcem Kansas uvrstil v napačno zvezno državo, Kansas City je namreč del zvezne države Missouri in ne Kansasa, kot je sprva zapisal ameriški predsednik.

Pred to pesmijo pa je Emma skupaj z otroškim zborom zapela Let's Get Loud. Posnetek iz zraka je razkril velik križ v barvah Los Angeles Lakers (rumena in vijolična), kar je predstavljajo poklon nedavno preminulemu košarkarskemu zvezdniku Kobeju Bryantu.

Profimedia
Poklonili so se tudi nedavno preminulemu košarkarskemu zvezdniku Kobeju Bryantu.

Kolumbijka Shakira, ki je na dan super bowla praznovala 43. rojstni dan, je bila oblečena v živo rdečo, oprijeto, kratko obleko, v roke je med drugim vzela tudi električno kitaro, bobnala, med eno izmed pesmi pa jo je publika celo nosila po rokah.

Obe sta prvič nastopali med odmorom najpomembnejše tekme ameriškega nogometa v letu, prvič pa se je tudi zgodilo, da bi nastopali dve glasbenici z latinskimi koreninami. V Miamiju, kjer je potekal finale, sicer živijo številni potomci Južnoameričanov.

Pevki sta nastop sklenili s skupno izvedbo Shakirine pesmi "Waka Waka" - himno nogometnega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki leta 2010.

Njun nastop je požel veliko navdušenja tudi na družbenih omrežjih, oglasila se je tudi pevka Lady Gaga, ki je tudi sama že nastopala na super bowlu. Ameriška pevka je na Twitterju zapisala: "Kakšen zabaven polčas, ves čas sem plesala in se smejala. Kakšni močni, seksi ženski. Tako na televiziji kot v živo." Britanski BBC pa je zapisal, da je bil po zadnjih dveh mlačnih nastopih, to znova pravi spektakel.

Ameriško himno pred začetkom tekme pa je odpela Demi Lovato, ki ima prav tako korenine v Latinski Ameriki.

Profimedia
Ameriško himno pred začetkom tekme pa je odpela Demi Lovato, ki ima prav tako korenine v Latinski Ameriki.

Zabavni program med polčasom finala je eden največjih šovov leta in vedno javnost z velikim zanimanjem spremlja, koga bo doleta čast nastopa. V zadnjih letih so gledalce zabavali Madonna, Beyonce, Coldplay in že omenjena Lady Gaga.

Lani pa sta na primer Rihanna in Jay-Z zavrnila povabilo na nastop zaradi polemik o političnem dejanju igralca ameriškega nogometa Colina Kapernicka. Na koncu je lani nastopila skupina Maroon 5, a njihov nastop ni bil tako navdihujoč.