SVEŽE

William v Kanadi, paparaci zasledujejo Meghan

R.T.
1. 2. 2020, 20.38
Posodobljeno: 2. 2. 2020, 08.37
Deli članek:

Britanskega prestolonaslednika princa Williama je doletela velika čast, saj mu je kraljica Elizabeta podelila nov naziv. Na drugem koncu sveta pa je Harry že spet srečen v objemu svoje soproge Meghan.

Profimedia
Tržnica v bližini kanadskega doma Harrya in Meghan. Medijem so prepovedali vstop.

Meghan Markle se je po napovedi odhoda s kraljevega dvora zadrževala v svoji prestižni hiši v Kanadi, zdaj pa so jo paparaci že drugič nasmejano ujeli v javnosti. Tokrat je čas preživljala v regionalnem parku Horth Hill s svojima psoma in osemmesečnim sinom Archiejem, na njenem obrazu pa ni bilo opaziti niti kančka žalosti ali razburjenja po celotni drami, ki sta jo s soprogom Harryjem povzročila na kraljevem dvoru. Na sprehodu sta jo spremljala tudi kraljeva častnika, ki skrbita za njeno varnost. Svet pa zdaj čaka nove fotografije Harryja in Meghan.

Willima je povišan

Medtem ko Harry uživa v Kanadi, je kraljica Elizabeta II. svojemu starejšemu vnuku princu Williamu dodelila še en naziv in pripadajočo funkcijo. Sedemintridesetletni vojvoda Cambriški ima zdaj še en naziv in temu pripadajočo funkcijo, saj ga je kraljica povišala v lord komisarja skupščine škotske cerkve.

Novico je na twitterju potrdila Kensingtonska palača: »Kraljica je princa Williama letos imenovala za lord komisarja skupščine škotske cerkve. Škotska cerkev je prezbiterijanska cerkev, ki kot edinega 'kralja in vodjo Cerkve' priznava Jezusa Kristusa. Cerkev je obenem samoupravna – na lokalni ravni jo predstavljajo kirki, na nacionalni pa generalna skupščina.«