modna milica

Seksi kravata, stranska vloga, rdeča šminka in trije kaveljci

Modna Milica
29. 1. 2020, 06.50
Deli članek:

Kje in kako močno so te dni blesteli znani Slovenci?

Mare Vavpotič/M24
Režiser Jure Novak in direktorica MGL Barbara Hieng Samobor.

Glasbena drama Karaoke, režiser Jure Novak, direktorica MGL Barbara Hieng Samobor

Všeč mi je barva Barbarine tunike, letos je oker barva še posebej modna. Marsikatera ženska se sicer z rjavo barvo hitro utopi v dolgočasni fižolovi mineštri, vendar ne Barbara. Drznila si je odeti tuniko v prosojnem blagu, ki njeno podobo dodatno zmehča. Kombinacija z zelenim šalom se mi zdi posrečena, če ga ne bi imela, bi delovala dosti bolj neopazno. Režiser Novak pa se je za tole premiero prav ljubko uredil. Kdo je rekel, da morajo biti moške srajce vedno zatlačene za pas? Prepričana sem tudi, da je bil ta vintage semiš suknjič prav vesel, da je šel malo na potep. Juretova kravata pa je popolni hit večera. Če ne bi bila dama, bi rekla, da na njej plešejo spermiji, ker pa sem omikana, bom omenila le, da ima njegova kravata zanimiv psihadelični vzorec krogcev in spiralic, ki pritegnejo pogled in usta nehote raztegnejo v nasmeh.

M24.si
Špela Močnik.

Za narodov blagor, premiera, MGL Špela Močnik, TV-voditeljica

Spet črno na črno. Trudim se, da ne bi tako očitno zavijala z očmi. Obleka za komemoracije, premiere in podelitev diplom. Sem in nisem. Rada bi, da me vidite, po drugi strani pa si tega ne želim. Ko nimaš ideje, kaj bi oblekla, je črna oblekica najbolj varna izbira. Pa tudi najbolj dolgočasna. Sploh če je ne popestriš čisto z ničimer in jo s črno torbo še bolj zatolčeš. Bleščice me tukaj prav nič ne prepričajo, še dobro je, da je vsaj noge pokazala. Špela je sicer ljubka damica, ki svojo naravo skriva za dolgočasnim in nedomiselnim paravanom. Če bi o njej snemali film, bi v tejle opravi igrala samo stransko vlogo.

m24
Vesna Milek

Maria, premiera, SNG Drama Ljubljana Vesna Milek, novinarka in publicistka

Milekova ima svoj stil oblačenja, prežet z ženstvenostjo, ki je lahko tudi največja moč žensk, ki se tega zavedajo. Hlače lahko nosi vsaka izmed nas, priznati pa moramo, da se ženske čisto drugače počutimo in tudi obnašamo, ko nase navlečemo obleko in s tem poudarimo svoj spol. Karirasto obleko preprostega kroja je Vesna popestrila z brezčasnim usnjenim rockovskim suknjičem, ki je obleko za vse priložnosti spremenil v opazen kos garderobe, primeren tudi za gledališko premiero. Pri njej presenetljivo ne pogrešam nekih barvnih presežkov, je pa res, da Vesna pri oblačenju vedno igra na varno in preverjeno karto. Edini kontrast sivo-črni kombinaciji je Vesnina rdeča šminka, ki je tudi njen zaščitni znak. Ne preveč in ne premalo, ravno prav.

m24
Kek, Šifrer, Mlakar

Peter Paradox, predstavitev nove plošče Peter Mlakar, Franci Kek in Andrej Šifrer

Na predstavitvi nove plošče Petra Mlakarja so se pred fotoaparat postavili, rekla bi, trije kaveljci, trije posebni možje. Že od daleč se po stilu njihovega oblačenja, ki izstopa iz navadnega in neopaznega, vidi, da so unikatni dedci. Za Mlakarja se sploh ne spomnim, če sem ga že kdaj videla v čem drugem kot v tem zelenem lovskem oblačilu. Uniforma je postala njegov zaščitni znak in res si ga težko predstavljam v kakšni »šuškavi« trenirki. Prav zanima me, v čem Mlakar doma spi. Franci Kek se ne boji barv ne modnih dodatkov, vidi se, da že leta na njegov stajling skrbno pazi žena. Šifrerjev Andrej pa tokrat blesti v rdeči motoristični jakni, ki glasno sporoča: še sem tukaj, še zmorem, še lahko. Kako ne bi opazila moškega v rdeči jakni? To je tako redek pojav, kot je neobičajen iskren nasmešek upokojenca na ljubljanskem mestnem avtobusu.