Mojca Funkl

Pri sodelovanju v plesnem šovu je imela en sam pogoj

Eva Jandl
28. 1. 2020, 20.30
Posodobljeno: 28. 1. 2020, 20.49
Deli članek:

Znana gledališka igralka in priljubljena zvezdnica iz serij Usodno vino in Reka ljubezni ter mama dveh navihanih fantov je imela pri sodelovanju v plesnem šovu en sam pogoj.

POP TV
Tudi Mojca Funkl se bo zavrtela v zvezdniškem plesnem šovu.

Igralka Mojca Funkl (43), ki je postala znanka naših dnevnih sob z vlogami v priljubljenih serijah Usodno vino in Reka ljubezni, se je pridružila znanim obrazom, ki bodo kmalu zaplesali v šovu Zvezde plešejo. Mojco sicer poznamo predvsem z gledaliških odrov, kjer je polno zaposlena in kjer si je tudi nabrala nekaj plesnih izkušenj. »V gledališču sem plesala izrazni ples, na akademiji med študijem igre sem plesala ples buto,« pravi Mojca, ki priznava, da sicer brez športa nikakor ne more živeti. Pove, da se na oddajo Zvezde plešejo ne pripravlja posebej in ne nabira kondicije, ker je sicer šport že nekaj, s čimer se redno ukvarja. »Nujno potrebujem šport v svojem življenju. Imam srečo, da je moja dobra prijateljica osebna trenerka, ki poskrbi, da izvajam učinkovite vaje tudi doma in se zato dobro počutim,« pravi Mojca, ki še doda: »Seveda pa imam še dva energije polna otroka, ki prav tako poskrbita, da sem v gibanju.« Mojca je bila poročena z igralcem Gregorjem Grudnom, ki smo ga prav tako spremljali v seriji Usodno vino. Ločila sta se pred nekaj več kot dvema letoma, otroka pa sta ostala pri Mojci.

Goran Antlej / M24.si
Igralka je mama dveh navihanih sinov, ki jo bosta obiskala tudi v studiu šova Zvezde plešejo.

MOJSTRICA ORGANIZACIJE

Kljub kopici gledaliških projektov, ki napolnjujejo Mojčin dan, je Mojca prava mojstrica organizacije, saj trenutno usklajuje sedem gledaliških predstav, v katerih nastopa, k njim pa je dodala še nastopanje v plesnem šovu, ki zahteva veliko treninga in vaj. »Moj pogoj je bil, da vse obveznosti opravim v dopoldanskem času oziroma ko sta sinova v vrtcu in šoli. Razen seveda večerne nedeljske oddaje; prišla me bosta pogledat v studio, to smo se že dogovorili. Da vidita, kaj počnem, nato pa ju bodo odpeljali domov, da se naspita za naslednji dan,« razlaga Mojca, ki ji pri skrbi in vzgoji navihanih fantov pomaga tudi njena družina in seveda oče otrok.