Postala princesa

Škandal, ki je desetletja pretresal belgijski dvor, le dobil epilog: res je kraljeva hčerka

J.P.
28. 1. 2020, 07.51
Posodobljeno: 28. 1. 2020, 08.26
Deli članek:

Zdaj je 15. v vrsti za belgijski prestol.

Profimedia
Delphine Boel z mamo Sybille de Selys Longchamps

Belgijska kiparka Delphine Boel je šest let skušala dokazati, da je njen oče nekdanji belgijski kralj Albert II., česar ni nikoli javno potrdil ali zanikal, ni pa hotel dati DNK vzorca. Novembra lani pa je bil postavljen pred dejstvo: ali da vzorec ali pa bo dnevno kaznovan z globo v višini 5000 evrov, dokler si ne premisli. Tako je le pristal na test, rezultat pa je pokazal, da je res njen biološki oče. Kiparkin odvetnik Marc Uyttendaele je za svojo stranko dejal, da ji je končno odleglo, a da se rana ne bo zacelila.

Profimedia
Albert II.

Govorice o aferi med plemičem in Sybille de Selys Longchamps, aristokratsko ženo poslovneža so krožile več desetletij (zapletla sta se v 60. letih prejšnjega stoletja), svet pa je za njun naraščaj izvedel iz biografije Albertove žene, kraljice Paole, ki je bila objavljena leta 1999.

Delphine se je belgijske kraljeve družine lotila iz jeze, ker so jo povsem prezrli. Zdaj je 15. v vrsti za belgijski prestol. Prav tako ji pripada naziv princesa in delež Albertovega premoženja po njegovi smrti.