Zabava

FOTO: Radijka s prijateljem raziskovala skrivnosti italijanskega otoka

M.G.
23. 1. 2020, 20.55
Posodobljeno: 23. 1. 2020, 22.08
Deli članek:

Ajda Mlakar, voditeljica na Radiu Aktual, je pred mrazom pobegnila na sončno Sicilijo, kjer je uživala v čudovitem vremenu, lokalnih znamenitostih in seveda pregrešno dobri hrani.

osebni arhiv
Na priljubljeni italijanski otok se je odpravila v družbi svojega dobrega prijatelja Žana.

Na priljubljeni italijanski otok se je odpravila v družbi svojega dobrega prijatelja Žana. »Destinacijo sva izbrala tik pred zdajci, saj sva najprej mislila, da bova šla v Valencio. Zaradi boljše povezave sva se na koncu odločila za Sicilijo in ni nama bilo žal. Obožujem Italijo, še posebej pa sem navdušena nad njeno kulinariko,« je dejala Ajda, ki si zaradi svojega aktivnega načina življenja lahko občasno privošči tudi gurmansko razvajanje. »Na Siciliji so znani po odlični zelenjavi, ki jo večinoma pridelujejo sami, po vrhunski morski hrani, aromatičnem olivnem olju in seveda po testeninah na vse mogoče načine. Najljubše so mi bile s paradižnikom in jajčevci. Vsak obrok sem kronala tudi z odlično sladico in iz prve roke vam povem, da se ni mogoče upreti njihovemu tiramisuju in lokalni specialiteti, kanolom,« je povedala radijka.

osebni arhiv
»Obožujem Italijo, še posebej pa sem navdušena nad njeno kulinariko,« je povedala.

FANTASTIČEN ZAČETEK LETA

Ajda in Žan sta vsak dan raziskovala turistične znamenitosti. »Prvi dan sva raziskovala Catanio, potem pa sva se odpravila še v Taormino in zgodovinsko mesto pod Unescovo zaščito Sirakuze, ki mi je bilo najbolj všeč zaradi svojega utripa in zanimive preteklosti. Mimogrede to je tudi rojstni kraj znanega grškega matematika Arhimeda,« je dejala voditeljica, ki je s prijateljem najela avto. »Bila sva neodvisna od javnega prevoza, tempo potovanja sva prilagajala izključno najinemu trenutnemu navdihu. Spala sva v dveh različnih butičnih hotelih, urejenih v njihovem tipičnem sicilijanskem slogu, in tudi to je bila gotovo dodana vrednost potovanja. Pravijo, da se po začetku leta pozna tudi njegovo nadaljevanje, in moj začetek 2020 je bil res fantastičen. Prav nič se ne bom pritoževala, če bo takšen trend vztrajal čez celo leto,« je v smehu zaključila radijka. 

osebni arhiv
Ajda in Žan sta vsak dan raziskovala turistične znamenitosti.