Je Popović vplival na sodno presojo?

Te besede je namenila bogati sodnici in nekdanjemu partnerju ter se dotaknila mnogih src

R.T.
22. 1. 2020, 10.09
Posodobljeno: 22. 1. 2020, 11.24
Deli članek:

Špekulacije, da je Popović vplival na sodno presojo sodnice v Zagrebu, se širijo po Balkanu. Dopustovala sta v istem hotelu, njeno premoženje pa je vse prej kot skromno. Severina pa je danes objavila čustveni zapis.

Promo
Severina je objavila čustveni zapis.

"Minilo je 54 dni in 88 ur. Minila je večnost, medtem ko drugi smučajo. V tem življenju sem velikokrat doživela krivico. Bližnji so prodajali mojo intimo za malo denarja, za veliko pa tudi sami veste, kaj lahko dobite. 28. novembra pa mi je bila storjena največja krivica. Minilo je 54 dni žalosti. V teh dneh žalosti pa je bilo 88 ur veselja in 54 dni njune sramote. Mama mi je rekla, naj me Nihče in Nič ne razžalosti. Nihče in Nič sta me 28. aprila prevarala in mi vsilila svojo sramoto, vendar mi nista mogla sneti nasmeška z obraza. Ne nasmeška s te fotografije, ne s številnih mojih nasmeškov, ki jih nisem ujela v objektiv. Morda trenutno »slučajno« smučata, ne moreta pa nas pretentati. Ne pustite, da vam Nihče in Nič vsilita svojo sramoto in žalost ter odstranita nasmeh z obraza. Meni nikoli nista in nikoli ne bosta. Hvala bogu," je danes na instagramu zapisala Severina in ostre besede več kot očitno namenila sodnici, ki ji je odvzela skrbništvo in nekdanjemu partnerju, sicer očetu njenega sina. 

V istem hotelu na istem smučišču

Sodnica Tea Golub je novembra lansko leto sprejela začasno odločitev: otrok hrvaške pevke Severine (47) in srbskega poslovneža Milana Popovića (54) bo živel pri očetu. Srbski novinarji so kmalu po sodni sagi Popovića vprašali, ali je na kakršenkoli način vplival na odločitev Okrajnega sodišča v Zagrebu. Domneve so ga razjezile, takrat je dejal: "Moj bog, kaj me sprašujete? Kaj imam jaz z zagrebškim sodiščem?"

Pred dnevi pa je v javnost pricurljala informacija, da sta Golubova in Popović dopustovala v istem hotelu na avstrijskem smučišču Katschberg, sicer eni od bolj zaželenih zimskih počitniških lokacij med hrvaškimi državljani.

facebook
Pevka Severina in srbski kralj bakra Milana Popovića nekoč srečno zaljubljena, danes bijeta bitko za skrbništvo nad njunim sinom.

Golubova je zatrdila, da je bila v hotelu nastanjena skupaj s soprogom in hčerko: "Mi smo v hotel prispeli v soboto 4. januarja zvečer in nisem prepričana, ali sem Popovića na hotelskem hodniku srečala istega večera ali naslednjega jutra. Bila sem z družino, on pa je bil z otrokom in večjo družbo. Večkrat sva se srečala v tem hotelu, ki ima le eno restavracijo in se pozdravila štirikrat ali petkrat. Nikoli pa nisva sedela za isto mizo, ali spregovorila kakšno besedo več".

Ko je sodnica že mislila, da bodo z njeno razlago domneve o povezavi s srbskim poslovnežem, razblinjene, pa se je javnost začela spraševati, kako so Golubovi poravnali stroške dragega dopustovanja. Falkensteiner Hotel Cristallo v Katschbergu se nahaja neposredno ob glavni smučarski stezi, cena tedenske nastanitve za dve odrasli osebi pa znaša okoli tri tisoč evrov. Sodnica se je zato odločila, da z javnostjo deli svoje nepremičninsko premoženje in višino mesečne plače. 

Bogata sodnica, njene nepremičnine, bogat nakit in prihodki

Kot je navedla z delom na okrajnem zagrebškem sodišču, kjer je zaposlena od leta 2007, na mesec zasluži 1.700 evrov. Prav tako je lastnica 103 kvadratne metre velikega stanovanja, vrednega 200 tisoč evrov in 19 kvadratnih metrov velikega garažnega prostora, vrednost katerega znaša 23 tisoč evrov. Navedla, da je da je obe nepremičnini dobila v dar. Ura znamke »Cartier«, ki so jo opazili na njeni roki v vrednosti štiri tisoč evrov, naj bi bila prav tako darilo. Na dveh bančnih računih ima 98 tisoč evrov prihrankov, je navedla, povzel pa hrvaški portal Jutranji.

Veliko več ima v lasti soprog Golubove, njegovo ime in poklic pa javnosti nista znana. Bil naj bi solastnik njive v Koprivni (10 tisoč evrov), hiše v Jelisavcu (10 tisoč evrov) in hiše v Zagrebu. Kvadratura? 361 kvadratnih metrov. Vrednost? 340 tisoč evrov. Kot vir sredstev za pridobitev hiše je sodnica navedla: dohodki dela, kredit in dar. Soprog naj bi bil lastnik kolekcije prestižnih ur, cena katerih znaša 20 tisoč evrov kot violine (6700 evrov). Prav tako je lastnik delnic v treh trgovskih in investicijskih fondih, na dveh bančnih računih ima 48 tisoč evrov prihrankov, prav tako je dvakratno življenjsko zavarovan (36 tisoč evrov in 40 tisoč evrov). Njegova plača naj bi znašala 2.200 evrov, na mesec pa naj bi dobival dodatnih 1500 evrov. Vir tega prihodka ni znan. 

Hrvaški mediji trdijo, da bi Golubova in soprog s svojimi prihodki težko kupila vse nepremičnine, dragocen nakit in ure. Špekulacije, da je Popović vplival na sodno presojo Golubove pa bodo še naprej burile širši Balkan.

Instagram
Severina Kojić s sinom