Brez izbire

Harry in Meghan odhajata v neznano

G.G.
20. 1. 2020, 07.28
Posodobljeno: 20. 1. 2020, 09.55
Deli članek:

Nista imela izbire, je dejal princ Harry v svojem prvem javnem nastopu po odpovedi od kraljevskih nazivov in dolžnosti.

Reuters
Harry in Meghan gresta po svoji poti.

Harry je povedal, da sta s soprogo Meghan upala, da bosta še vedno služila kraljici, vendar brez javnih sredstev, a to ni mogoče.

Ne bosta pa odšla, je bil odločen 35-letni vojvoda Susseški. »Velika Britanija je moj dom, ki ga ljubim, in to se ne bo nikoli spremenilo,« je jasen Harry, ki je s tem zanikal govorice, da bi se z Meghan preselila čez lužo.

Harry dodaja, da sta imela z Meghan ob poroki veliko upanja in načrtov, bila sta pripravljena služiti kraljevini, zato, kot pravi, »je žalosten, ker se je razpletlo na takšen način«. Toda drugače ni šlo in zdaj je že sprejel razplet.

Iz Buckinghamske palače so tudi sporočili, da nameravata Harry in Meghan vrniti 2,4 milijona funtov (2,8 milijona evrov) davkoplačevalskega denarja za obnovo svoje rezidence Frogmore, ki bo ostala njun britanski dom. V prihodnje bosta za rezidenco plačevala najemnino.

Čeprav Harry in Meghan ne bosta več prejemala davkoplačevalskega denarja, najverjetneje ne bosta v finančnih škripcih, pa tudi britanski mediji poročajo, da bosta lahko še vedno računala na denar, ki ga princu Charlesu prinaša cornwallsko vojvodstvo.