ISKRENO

Pokojni babici je posvetil pesem

N.S.
19. 1. 2020, 11.57
Posodobljeno: 19. 1. 2020, 12.05
Deli članek:

Priljubljeni glasbenik je konec lanskega leta izgubil babico, na katero je bil zelo navezan, zato ji zdaj posveča pesem in videospot z naslovom Angel.

Anita Rifelj
Za pesem Angel je posnel tudi videospot.

Novembra lani je glasbenik Gašper Rifelj izgubil svojo ljubo babico, s katero je odraščal in za katero pravi, da je bila njegova druga mama.

Ta teden je na dan prišla tudi vesela novica, ki jo je pevec tudi javno potrdil, da bo maja letos postal očka, saj s srčno izbranko Majo Geršak, plesalko in plesno pedagoginjo, pričakujeta prvi naraščaj. 

»Skupaj z mojimi sestrami in starši smo živeli v isti hiši z babico in bila mi je kot druga mama. Poleg mojih staršev me je vzgojila v človeka, karšen sem danes. Hvaležen sem, da sem jo imel ob sebi skoraj 30 let in da sva vedno imela zelo trden odnos. Ker smo živeli na kmetiji, sva veliko kmečkih opravil opravljala skupaj, veliko me je naučila, predvsem to, da karkoli me v življenju doleti, je pomembno, da ostanem pošten in dobrega srca. Njena modrost in nauk, ki mi bo ostal za celo življenje in ki mi ga je velikokrat povedala: »Če ljudem ne moreš pomagati, jim tudi škoditi ne rabiš,« je priznal Gašper. Po babičini smrti je čutil, da mu bo lažje, če bo ustvarjal, in tako je nastala skladba Angel, ki jo je izdal na babičin 92. rojstni dan kot večni spomin na svojo zlato staro mamo, ki ji je pravil »majka«.

Osebni arhiv
Gašper Rifelj in Maja Geršak

»Takoj po izidu so me ljudje zasuli s sporočili, da se jih je pesem dotaknila, predvsem tisti, ki so se že znašli v enaki situaciji. Predvsem si želim, da bo pesem lep spomin na vse ljudi, ki so nekoč bili z nami in da verjamemo v to, da nas praktično nikoli ne zapustijo, postanejo le angeli na nebu,« je še priznal Gašper, ki te dni s svojo ekipo dokončuje svoj prvi album, ki bo izšel v začetku aprila. »Vesel sem, da svoje izkušnje in znanje, ki sem ga pridobil, lahko delim z ljudmi. Sam verjamem v to, da je petje čudovita terapija za vsakogar od nas in da se petja lahko vsak nauči v okviru svojih zmožnosti. Ob izidu svoje zelo osebne skladbe vam želim srečno, zdravo in ustvarjalno leto 2020. Naj bo to čudovito leto za vse nas,« je še povedal Rifelj.