Kocka je padla

S Harryjem in Meghan je konec: ostala brez nazivov, vrniti bosta morala denar

R.T.
18. 1. 2020, 22.04
Posodobljeno: 20. 1. 2020, 07.10
Deli članek:

Tako imenovani Megxit je zaključen.

Profimedia
Meghan in Harry sta se izvila iz primeža kraljevskih opravil.

Ko bo tako imenovani Megxit zaključen, se bosta morala vojvoda in vojvodinja Susseška povsem odpovedati kraljevemu življenju, so v soboto sporočili iz Buckinghamske palače.

Pomlad 2020

Par bo ostal brez kraljevih nazivov, prav tako pa bo moral vrniti 2,4 milijona britanskih funtov (približno 2,8 milijona evrov) davkoplačevalskega denarja, kolikor je stala prenova njunega doma Frogmore Cottage. Zakonca, ki bosta po novem znana kot Harry, vojvoda Susseški, in Meghan Markle, vojvodinja Susseška, in ne več kot njuni kraljevi visokosti, od pomladi dalje ne bosta več opravljala kraljevskih dolžnosti.

Ljubljena člana

Harry bo izgubil tudi vse vojaške čine.

Oznanilo tako pomeni zaključek pogovorov o njuni prihodnosti, ki so potekali s člani britanske kraljeve osebe in njihovimi pribočniki. Kar pomeni, da bosta lahko zakonca neodvisno zaživela v Severni Ameriki in si sama krojila tako usodo kot tudi preživetje. Sta se pa zavezala, da bosta ohranjala vrednote britanske kraljice Elizabete II. Slednja je Meghan pohvalila, da je hitro postala del njihove družine, ter se objema zahvalila za opravljeno delo. Izrazila je tudi zadovoljstvo, da sta našla »konstruktivno pot naprej«. Dodala je še, da bosta skupaj z Archiejem še naprej »ljubljena člana družine«.

Kako bo z njunim varovanjem, v Buckinghamski palači niso komentirali.

In čeprav ne bosta več prejemala davkoplačevalskega denarja, britanski mediji poročajo, da bosta lahko še vedno računala na denar, ki ga princu Charlesu prinaša cornwallsko vojvodstvo.