Zabava

FOTO: Meghan in Harry prvič v javnosti od napovedi umika. To sta počela

A.S./STA
16. 1. 2020, 15.40
Posodobljeno: 16. 1. 2020, 16.51
Deli članek:

Britanski princ Harry in njegova soproga Meghan sta se ta teden prvič pojavila v javnosti, odkar sta naznanila, da opuščata kraljeve dolžnosti. Princ se je danes v okviru kraljevih dolžnosti srečal z igralci ragbija v Buckinghamski palači, njegova soproga pa je ta teden v kanadskem Vancouvru obiskala dobrodelni ustanovi.

Profimedia
Vojvodinja se je srečala z zaposlenimi v centru DEWC, ki se posveča ženskam, ki bežijo pred nasiljem, so brezdomke ali živijo v revščini.

Vojvoda sussekški se je danes smehljal in rokoval z otroki pred žrebom za svetovno prvenstvo v ragbiju leta 2021, ki ga gosti princ. Srečal se je tudi s predstavniki 21 držav, ki bodo sodelovale na tekmovanju, poroča britanski BBC.

Profimedia
Vojvoda sussekški se je danes smehljal in rokoval z otroki pred žrebom za svetovno prvenstvo v ragbiju leta 2021, ki ga gosti princ.

Profimedia
Princ se je danes v okviru kraljevih dolžnosti srečal z igralci ragbija v Buckinghamski palači.

Medtem ko je Harry ostal v Londonu, kjer kraljeva družina še vedno išče kompromisno rešitev za par, je Meghan v Kanadi pri sinu Archieju. Je pa tudi vojvodinja sussekška spet aktivna, saj je v torek obiskala neprofitni organizaciji v Vancouvru.

Vojvodinja se je srečala z zaposlenimi v centru DEWC, ki se posveča ženskam, ki bežijo pred nasiljem, so brezdomke ali živijo v revščini. Vojvodinjo je predvsem zanimalo, kakšni so izzivi za ženske. Ob obisku organizacije Justice for Girls pa je spregovorila o podnebnih pravicah deklic in pravicah staroselcev, so sporočili iz organizacije.

Profimedia
Obiskala je neprofitni organizaciji v Vancouvru.

Spomnimo:

Harry in Meghan sta prejšnji teden šokirala z novico, da opuščata kraljeve dolžnosti in želita postati bolj neodvisna. Kraljica Elizabeta II. je v začetku tedna po kriznem sestanku odobrila prehodno obdobje, ko bo lahko par bival tako v Veliki Britaniji kot Kanadi, kar sta si želela.

Še vedno pa ostajajo odprta številna vprašanja, kot je kritje stroškov varovanja para, kako se bo par financiral, kaj bo s kraljevimi nazivi in dolžnostmi ter kje bosta živela. Ta in druga vprašanja o prihodnjem delovanju naj bi kraljeva družina razrešila v prihodnjih dneh.

Eden od razlogov za nepričakovano odločitev je tudi, da si želita Harry in Meghan več zasebnosti stran od medijev. Predvsem britanski tabloidi so se pogosto tudi negativno razpisali o Američanki. Par je jeseni sprožil pravni postopek proti tedniku The Mail on Sunday zaradi objave pisma, ki ga je Meghan poslala očetu Thomasu Markle. Tednik je sedaj objavil svoje stališče, kar bi lahko vodilo celo v zaslišanje odtujene hčere in očeta.