Ganil številne

Igralčeva izpoved, ki vam bo orosila oči: "Oče je ugasnil televizijo, ko so predvajali moje filme, niti ene moje predstave si ni ogledal"

R.T.
15. 1. 2020, 10.04
Posodobljeno: 15. 1. 2020, 10.18
Deli članek:

Igralec Rade Šerbedžija je v intervjuju za hrvaško oddajo “U svom filmu” (V svojem filmu) spregovoril tudi o svojem očetu. Njegove besede bodo orosile oči številnim.

Arhiv CD
Šerbedžija ima za seboj že 50 let igralske kariere.

Šerbedžija ima za seboj že 50 let igralske kariere. Je dobitnik hrvaške državne nagrade Vladimir Nazor za življenjsko delo, dobil je tudi celo vrsto drugih mednarodnih nagrad. Igral je v Harryju Potterju, Deželi krvi in medu in več kot 200 ostalih filmih.

V oddaji "V svojem filmu" pa je  spregovoril tudi o odnosu z očetom, ki je pred letom in pol umrl v 104. letu starosti. Povedal je, da je oče nasprotoval njegovi igralski karieri. Oče si je želel, da bi sedaj 73-letni Rade postal zdravnik ali inženir. 

"Vedno je bil proti temu, da bi postal igralec, ker sem bil priden učenec. Nisem bil odličen, temveč prav dober, ker sem se precej ukvarjal s športom in nisem imel časa, da bi bil v vsem odličen," je povedal Šerbedžija in dodal: "Sestra je študirala ekonomijo, tudi zame je oče mislil, da bom končal študij. Želel si je, da bi postal zdravnik ali inženir".

Šerbedžija je spregovoril tudi o tem, da je znal oče negodovati in ugasniti televizijo, kadarkoli bi prikazovali film, v katerem igra njegov sin. Na vprašanje, ali si oče res nikoli ni ogledal njegove predstave je odgovoril: "Res ne. To je bil njegov protest. Pa sem ga vprašal, zakaj vsaj ne gleda mojih filmov, televizije. Za predstavo bi se moral voziti iz Vinkovcev v Zagreb. Zakaj pa je ugašal televizijo? Mama pravi, da se je vsakič, ko so predavajali moj film pobral iz dnevne sobe. Vprašal sem ga: 'Zakaj?' Potem mi je lepo razložil in nekako sem ponosen na to. Rekel je: 'Sine, veš zakaj, vsi mi govorijo tvoj sin je igralec in te imajo radi zato, jaz te pa želim imeti kot svojega sina. Ne želim te gledati v neki drugi podobi'. V tem je nekaj lepega. Imela sva takšen odnos in to je to".