Pod lupo

FOTO: Hollywoodska zvezda, spalna srajca, disco suknjič in vrnitev v čase rock'n'rolla'

K.K.
14. 1. 2020, 20.20
Posodobljeno: 15. 1. 2020, 11.03
Deli članek:

Za nami je pester izbor javnih prireditev, ki je s svojih kavčev zvabil mnoge znane Slovence. Le v kaj so tokrat oblekli svoja prelesna teleščka?

mediaspeed
Športnik leta, Nika Kljun, plesalka.

Športnik leta, Nika Kljun, plesalka

Še dobro, da se Nika Kljun vsake toliko vrača iz Amerike, da nam malo popestri pogled z dobrim stylingom. Se vidi, da živi že nekaj časa čez lužo in se je nalezla glamuroznega videza, ki se ga Slovenke tako vztrajno otepamo. Tako kroj kot material obleke, ki nežno pada čez boke, ji perfektno pristajata. Res pa je tudi, da ima Nika tako dobro postavo, da bi tudi v vreči za krompir dobro zgledala. Globoko zelena barva obleke te kar vabi, da se potopiš vanjo. Všeč mi je, ker ni pretiravala z nakitom. Z pričesko, ki se klanja filmskim divam prejšnjega stoletja lepo zaokroži to svojo sanjsko podobo. Upam, da bo mična plesalka večkrat prišla domov in nam pokazala, kako se obleči za javno prireditev, da nisi napol naga a vseeno pritegneš vso pozornost.

Dan državnosti in samostojnosti , Vlasta Nussdorfer, svetovalka predsednika republike

Simpatična in za svoja leta lepo očuvana dama si je s tokratno izbiro oblačil naredila medvedjo uslugo. Občutek imam, kot da svetovalka predsednika vlade hlepi po mladih rock’n’roll časih, ko je v ozkih črnih hlačah skakljala na koncertu Šank rocka. Črna tuljava, ki jo je oblekla za to priložnost jo dela dvakrat bolj zaobljeno, kot je v resnici. Mrežaste nogavičke in čevlji s kristalčki celo podobo samo še bolj pokvarijo. In zakaj se večina dam na državnih slovesnostih oblači v črno, kot bi šle na pogreb? Je to pomanjkanje idej ali samo varna izbira, da ne izstopajo iz v črno oblečene množice neizvirnih ljudi? Od vsega skupaj mi je verižica še najbolj všeč.

Mediaspeed
Dan državnosti in samostojnosti, Vlasta Nussdorfer, svetovalka predsednika republike.

Dan državnosti in samostojnosti, Nace Junkar, operni pevec

Veseli me, da se Nace Junkar ponovno pojavlja na javnih prireditvah, saj s svojim umetniškim okusom za oblačenje razbije monotonost možakarjev, oblečenih v slabo skrojene obleke. Čeprav je tudi on v klasični črnini. Suknjič ni ravno nek presežek, verjamem, da je bil pred 20- imi leti totalni disco hit, kljub temu pa s temi modrimi barvnimi dodatki vseeno izstopa iz črne povprečnosti . Všeč mi je, da je namesto srajce oblekel preprosto črno T-shirt majico, s katero kaže, da je njegov duh še vedno mladosten. Zamerim mu edino to, da ima na sebi več nians črne barve.  

Mediaspeed
Dan državnosti in samostojnosti, Nace Junkar, operni pevec.

Delova osebnost leta, mag. Andreja Jernejčič, direktorica podjetja Lin&Nil

Najraje ne bi nič komentirala o tem, kako se je strokovnjakinja za stike z javnostmi oblekla za prireditev Delove osebnosti leta, pa se ne morem ugrizniti v jezik. Občutek imam, kot da je ravnokar prišla iz svoje spalnice in je pod spalno srajco nataknila lakaste salonarje ter vzela torbico iz predala, na katerem piše: Za v Humano. Dolžina krila je primerna za 50- let staro tajnico, ki meni, da ima še vedno dobre noge. Rokavi so predolgi, cofki so odveč, barvna kombinacija je strel v koleno. Dopuščam možnost, da je Andreja sentimentalno vezana na ta kos oblačila, morda ji je babica vezla vrtnice na prsni koš. Blago na njej čudno visi in ji ne dela nobene usluge. Minus so tudi njeni lasni podaljški, ki dajejo videz preveč kuhanih makaronov. Da se dobiti tudi lepše lasne dodatke, ki ne kričijo že od daleč, da so umetni in slabo pripeti.

Mediaspeed
Delova osebnost leta, mag. Andreja Jernejčič, direktorica podjetja Lin&Nil.