Izjava za javnost

Je kraljica s tem namignila, da bosta Harry in Meghan ob naziva?

R.T.
14. 1. 2020, 07.27
Posodobljeno: 14. 1. 2020, 14.06
Deli članek:

Njena izjava za javnost skriva zanimivo podrobnost.

Profimedia
Meghan in Harry sta se, kot kaže, izvila iz primeža kraljevskih opravil.

Princ Harry (35) in njegova žena Meghan Markle (38) sta po včerajšnjem kriznem sestanku britanske kraljeve družine na kraljičinem posestvu Sandringham le prejela njen blagoslov. Britanska kraljica Elizabeta II. (93) je tako uslišala vnukovo željo, da bi se zakonca podala na samostojno pot. Zdaj sledi prehodno obdobje, v katerem bosta čas preživljala med Združenim kraljestvom in Kanado, je v včerajšnji izjavi za javnost pojasnila kraljica.

Ni pa ostalo neopaženo, da je Susseška naslovila kar z imeni, torej Harry in Meghan, kar ni v skladu s tradicijo. Kar bi po mnenju nekaterih komentatorjev dvornih zadev, ki jih navajajo britanski mediji, lahko pomenilo, da bosta ostala brez kraljevega naziva.

Znanih je tudi nekaj podrobnosti o srečanju. Harry je tja prišel dve uri prej, da bi se lahko na štiri oči pogovoril s kraljico. Britanski mediji so prvotno poročali, da se z Meghan iz strahu, da jim kdo ne prisluškuje, po telefonu niso pogovarjali, zdaj pa, da se Meghan ni zdelo potrebno, da se jim oglasi iz Vancouvra.