Krizni sestanek

Harry in William sta se poenotila, Filip jo je popihal

R.T.
13. 1. 2020, 14.20
Posodobljeno: 13. 1. 2020, 15.24
Deli članek:

Na posestvu britanske kraljice v Sandringhamu se je zbrala britanska kraljeva družina.

Profimedia
Princa Filipa je tik pred začetkom srečanja zapustil posestvo (fotografija je arhivska).

Srečanje, ki naj bi v določenih pogledih pisalo zgodovino, bo popoldne na kraljevem posestvu Sandringham, prek konferenčnega klica pa bo na njem sodelovala tudi Meghan, ki se je pred dnevi vrnila v Kanado k sinu Archieju. Na pogovorih bodo prisotni tudi osebni tajniki vseh sodelujočih.

Pred današnjim kriznim sestankom na kraljičinem posestvu Sandringham sta brata zanikala, da je med njima prišlo do razkola, kot so poročali nekateri britanski mediji. Princa William in Harry sta se podpisala pod njuno prvo skupno izjavo po tistem, ko sta Susseška prejšnji teden oznanila, da bosta opustila kraljeve dolžnosti. The Times je poročal, da sta princ Harry in njegova žena Meghan Markle Williama obtožila nasilništva. Meghan naj bi tako svojega moža za božič obvestila, da mora 20 mesecev po tistem, ko se je vanjo poročila, britansko kraljevo družino zapustiti, za to pa delno okrivila njegovega starejšega brata.

Harry in William sta danes navedbe označila za lažne, "žaljive in potencialno škodljive".

Pobesnel

Le nekaj minut pred začetkom srečanja so s posestva odpeljali namrščenega princa Filipa. Po poročanju britanskih medijev ga je odločitev Susseških razjezila.

Vse torej kaže, bodo za pogajalsko mizo nasproti Harryja in Meghan sedeli kraljica Elizabeta II. ter princa Charles in William.