Britanska kraljica Elizabeta II. bo na svojem posestvu v Sandringhamu gostila Harryja, princa Charlesa in princa Williama. Meghan se bo srečanju, na katerem bodo skušali določiti "prihodnje korake" do kompromisa, pridružila prek konferenčnega klica. V četrtek se je namreč vrnila v Kanado k sinu Archieju

Med drugim naj bi razpravljali o tem, koliko sredstev, predvsem od princa Charlesa, bosta ohranila, kaj bo z njunima kraljevima nazivoma in kakšne komercialne dogovore bosta lahko sklepala.

Šok za kraljevo družino

Vojvoda in vojvodinja sussekška sta v sredo šokirala z izjavo, da opuščata kraljeve dolžnosti. Kraljeva družina je bila prizadeta zaradi odločitve, saj naj bi jo sprejela brez posvetovanja z ostalimi visokimi člani kraljeve družine. 

Kraljica se je že v četrtek po pisanju medijev sešla s Harryjem, njegovim bratom in očetom. Skupaj naj bi skušali najti rešitev, ki bi bila pogodu vsem. 

Družini Williama in Harryja predstavljata sodoben obraz monarhije in sta poželi hvalo zaradi osvežitve stare institucije. Vendar sta Harry in Meghan že lani priznala, da imata težave zaradi pozornosti in negativnega poročanja medijev. Mlajši princ je tudi priznal, da sta se z bratom v zadnjem času oddaljila.