Zabava

Umrl bobnar legendarnih rockerjev, bil je eden najboljših na svetu

R.T.
11. 1. 2020, 15.54
Posodobljeno: 11. 1. 2020, 15.58
Deli članek:

V 67-letu starosti se je poslovil Neil Peart, bobnar in pisec besedil v kanadski skupini Rush. Izgubil je bitko z možganskim rakom.

Profimedia
Neil Peart

Glasbenik Neil Peart, ki ga mnogi uvrščajo med najboljše bobnarje v svetu glasbe, je v četrtek umrl v Santa Monici v Kaliforniji.

Njegovo smrt so v izjavi za javnost prek twitterja potrdili tudi člani rockerske skupine Rush, v kateri je kot bobnar in pisec besedil deloval celih 45 let. Pojasnili so, da je Peart tri leta in pol trpel za glioblastomom- vrsto možganskega raka. »Z zlomljenimi srci in globoko žalostjo moramo z vami deliti grozno novico, da je Neil, naš prijatelj, brat po duši in član skupine skoraj 45 let, v četrtek izgubil neverjetno pogumno ter tri leta in pol trajajočo bitko z možganskim rakom,« so zapisali. 

Revija Rolling Stone je Pearta uvrstila na četrto mesto najboljših bobnarjev vseh časov, bil pa je znan po svojih tehničnih sposobnostih in razburljivih živih nastopih, poroča BBC. Legendarni skupini Rush se je pridružil leta 1974, leta 2015 pa se je upokojil rekoč, da je prišel čas, ko mora »zapustiti igro.« Zapustil je soprogo Carrie Nuttall in hčerko Olivio.