PLEŠETA IN ŠIRITA LJUBEZEN

FOTO: Jurij in Jagoda tekmovala zagotovo ne bosta nikoli več

E.J.
10. 1. 2020, 20.20
Deli članek:

Naš najlepši plesni par Jurij in Jagoda Batagelj o svoji prvi televizijski voditeljski vlogi in hčerki, ki že stopa po njuni plesni poti.

Osebni arhiv
Jurij in Jagoda sta državna, evropska in svetovna prvaka v latinskoameriških plesih.

Znana slovenska plesalca Jurij in Jagoda Batagelj imata za seboj zavidljivo kariero, sta državna, evropska in svetovna prvaka v latinskoameriških plesih ter zmagovalca Blackpoola in svetovnega pokala.

Predana pa si nista le na plesišču, ampak tudi v zasebnem življenju, in to že dve desetletji. V tem času sta postala tudi starša. Imata deklico Ivo Valentino, ki se je za božič kot vsi otroci najbolj veselila daril, je povedala Jagoda. »Iva se letos prvič že popolnoma zaveda, da pridejo dobri možje, saj je zdaj stara že tri leta in tudi točno ve, da se izplača biti pridna. Je pa tak mali knjižni molj, tako da se najbolj veseli knjigic.« Še pred božičem, ki sta jih kot vedno preživela v krogu družine pri starših obeh plesalcev, so si privoščili oddih na sanjskih Maldivih, saj sta se Jagoda in Jurij letos prvič preizkusila v voditeljski vlogi v oddaji Zapleši v ljubezen. »Malo treme sva seveda imela, ne pa veliko, saj še nikoli nisva bila v vlogi voditeljev, zato nisva imela nobenih pričakovanj. Vsa ekipa je bila res super in kljub zelo napornemu tempu smo uživali res vsak dan. Kako ne bi, saj smo cele dneve plesali in širili ljubezen,« je razložila Jagoda v smehu.

Osebni arhiv
Fotografija iz časa, ko sta plesala tekmovalno ter osvajala pokale in naslove.

Ples je v vseh nas

Vrhunska plesalca pravita, da tekmovala ne bosta več, se pa bosta tudi v tem letu posvečala pedagoškemu delu. »Učila bova tekmovalne pare in vse ostale, ki si želijo plesati. Sva tudi plesna sodnika, tako da imava precej sodniških obveznosti.« Ljubezen do plesa kaže tudi njuna hčerka Iva Valentina, ki pleše prav vsak dan. »Mislim, da vsak otrok pleše, saj je ples v bistvu v vseh nas in je nekaj najbolj naravnega. Gibanje ob glasbi je nekaj v čemer uživamo vsi že od rojstva.«

Osebni arhiv
Triletna hčerka Iva rada zapleše, sicer pa že obiskuje ure baleta in plesa.

Tomaz Lanišek
Ponosna sta na plesni spektakel Dance Amore – Zapleši v ljubezen.