iskanje izhoda

Meghan pobegnila v Kanado, kraljica zahteva rešitev

R.T.
10. 1. 2020, 10.34
Posodobljeno: 10. 1. 2020, 16.18
Deli članek:

Stanje na britanskem dvoru je alarmantno. Meghan Markle je že zapustila Otok, pridružil se naj bi še Harry.

Profimedia
Se bosta Meghan in Harry izvila iz primeža kraljevskih opravil?

Princ Harry in njegova soproga sta razburila britanski dvor in javnost, ko sta oznanila, da ne bosta več opravljala kraljevskih dolžnosti. "Zdaj načrtujeva, da bomo svoj čas delili med Združenim kraljestvom in Severno Ameriko, pri čemer bova še naprej spoštovala svojo dolžnost do kraljice," sta med drugim zapisala in šokirala kraljico Elizabeto II., ki se še ni odzvala. Se je pa že posvetovala s princem Charlesom, poklicala je vnuka Williama in tudi »negativca« Harrya. Po informacijah Dailly Maila jim je zabičala, naj čim prej pridejo do »sprejemljive rešitve«.

Meghan je medtem odletela v Kanado, kjer sta med božičnimi prazniki pustila sina Archieja. Za osemmesečnega fantka je skrbela varuška Jessica Mulroney, ki je tudi Meghanina najboljša prijateljica.

Meghan in Harry se naj bi tudi odrekla plačilu, ki ga monarhi od vlade prejemajo za opravljanje uradnih dolžnosti, ne pa nujno tudi dohodka od cornwallskega vojvodstva, ki sicer pripada princu Charlesu. Ta je sinovoma lani od dohodkov vojvodstva izplačal približno 5,7 milijona evrov, od česar naj bi Harry dobil nekaj manj kot polovico.

Poznavalec dogajanja na britanskem dvoru, novinar BBC Jonny Dymond, meni, da ne gre krivde za pobeg od kraljevskih dolžnosti pripisati le Meghan. Harry je bil vedno drugačen od brata Williama. Po eksecih v mladosti se ni nikoli spoprijateljil z medijskim nastopanjem, še najbolj pa se je dolgočasil v kraljevskih ritualih, razmišlja Dymond.