MANEKEN IN VODITELJ

David Urankar o svojem manekenskem delu, očetovstvu in receptu za dolgotrajno in srečno razmerje

E.J.
10. 1. 2020, 06.55
Deli članek:

Podcenjevanje mu je dalo motivacije.

Adrijan Pregelj
Za snemanje nekaterih reklam odleti tudi na drugi konec sveta.

Davida Urankarja (34) sicer najbolj poznamo kot voditelja oddaj Dobro jutro in Avtomobilnost, a David je svojo medijsko pot začel v manekenskih vodah, in kot pravi, je še vedno maneken.

Adrijan Pregelj
Sivina mu pri snemanju reklam in manekenstvu ne škodi, pravi.

»V bistvu sem model/maneken, ki ostaja televizijski voditelj, če se malo pošalim,« pravi v smehu. Pa mu je kdaj kakšen kolega zaradi manekenstva namenil podcenjevalen pogled? »Morda me je kdaj res kdo podcenjeval, a mi je to dalo še večjo motivacijo in zagon. Če znaš to izkoristiti na pravi način, tudi v ostalih segmentih življenja, si na pol poti do zmage,« pravi David in priznava, da je manekenski posel za moške bolj dolgega roka kot za ženske. »Malo sivine sploh ne škodi, nasprotno,« se smeji danes tudi pomemben vplivnež na družbenih omrežjih, ki rad pokaže tudi svojo boljšo polovico in svoja sinova. Z ženo Ajdo sta že zelo dolgo skupaj, spoznala pa sta se na stadionu, kjer sta oba trenirala atletiko. In kaj je ključnega pomena za dober zakon? »Iskrenost – da si poveš, kar ti leži na duši in da se o tem pogovoriš. Spoštovanje med partnerjema, kar pravzaprav tudi je na neki način osnova za iskrenost. Če dodamo en ščepec potrpljenja in dobro premešamo (beri truda), zna biti okej.«

Osebni arhiv
Praznike je David z ženo Ajdo in sinovoma Liamom in Nelsom preživel doma.

PRI DRUGEM JE VSE LAŽJE

David je tudi eden izmed estradnikov, ki radi pokažejo tudi svoje otroke, ima namreč starejšega dečka Liama in mlajšega Nelsa, ki bo kmalu praznoval pol leta. David se je že večkrat pohvalil, da je prvorojeni sin zelo nekompliciran otrok, pa je tudi drugi tako miren? »Vedno so nama govorili, da če je prvi miren, je drugi potem pravo nasprotje. Ali obratno. Pri naju pa se je izkazalo, da je pri drugem vse še lažje,« se nasmehne.