Skok v novo leto

Kaj si znani Slovenci želijo v letu 2020

E.J.
31. 12. 2019, 20.32
Deli članek:

Nekaj znanih slovenskih glasbenic in glasbenika smo vprašali, ali je bilo iztekajoče se leto zanje dobro ter kaj si želijo v prihodnjem letu in kje bodo silvestrovali.

Revija Zvezde
Pevka Manca Špik bo prvič silvestrovala s hčerko Lano.

Pevka Manca Špik (39) je na odrih že ves december in je neizmerno vesela, da bo letos silvestrovala doma, in sicer prvič, odkar je postala mama hčerki Lani. V smehu dodaja, da je vprašanje, ali se bo to zgodilo še kdaj, saj so glasbeniki na silvestrski večer praviloma zasedeni. Iztekajoče leto ji bo ostalo v lepem spominu: »Bilo je pestro in lepo leto, izdala sem tri pesmi.« Česa si želi v prihodnjem letu? »Naj bo tudi to leto takšno kot prejšnje. Naj vse ostane tako, kot je, trenutno sem zelo zadovoljna s svojim življenjem. Moja edina želja je zdravje – če imamo zdravje, potem lahko imamo vse.« Tudi Rebeka Dremelj (39) pravi, da ima le eno željo, leto 2019 pa opiše kot uspešno, zanimivo ter predvsem dokaj zdravo. »To je tisto, kar je najpomembnejše. Vseeno mi je, kaj mi prinaša naslednje leto, dokler prinaša meni in mojim veliko zdravja.« Sicer pa tudi Rebeka današnjega večera ne bo preživela na odru, ampak doma s svojo družino, hčerkama Šajano in Sijo ter možem Sandijem. »Silvestrovali bomo pri prijateljih,« je še povedala.

Osebni arhiv
Rebeka Dremelj bo z družino v novo leto skočila pri prijateljih.

Želi si le nastopati

Tudi do pevke Maje Založnik (36) je bilo letošnje leto zelo prijazno, pravi bodoča mamica, ki naj bi svojega prvega otroka rodila že v začetku januarja. Nosečnost je pri njenih ambicijah ni ovirala; s svojo skupino Moonshine je izdala svoj prvi album, na odrih pa je bila vse do sredine decembra. Čeprav se bo kmalu posvečala novi vlogi v življenju, postala bo mama deklici, si želi v naslednjem letu predvsem nastopati s svojo skupino. »Želimo si, da bi bili morda še bolj opaženi z avtorske plati in bi dobili večjo podporo pri radijskih postajah; sicer se vztrajno trudimo in v prihodnjem letu pripravljamo še kaj novega z naše strani. Prihodnje leto si vsekakor želimo čim več koncertov, na katerih bomo lahko predstavili svoje avtorske pesmi in dali sebe publiki.« Ker je visoko noseča, bo v novo leto najverjetneje skočila doma, je še povedala.

Osebni arhiv
Visoko noseča Maja Založnik se kot mlada mamica ne bo odpovedala koncertom.

Bolj »na lejko«

Vlado Kreslin (66): »Za mano je precej intenzivno leto. Izdal sem dva dvojna albuma, novo ploščo in hrvaški prevod svoje pesniške zbirke Zakartana ura/Prokockani sat. Pa še dokumentarec Poj mi pesem smo prikazovali po Sloveniji. Delam na tem, da bo naslednje leto malo bolj ’na lejko’.« 

Goran Antley
Vlado Kreslin si želi bolj umirjenega leta.