Radovedni voditelj

FOTO: Boštjan Romih zelo rad pogleda v domove estradnikov

Andreja Comino
21. 12. 2019, 07.50
Posodobljeno: 21. 12. 2019, 11.19
Deli članek:

Boštjan Romih ne skriva svoje radovednosti. Že drugo leto s televizijsko ekipo oddaje Ambienti obiskuje domove po Sloveniji in prikazuje najlepše hiše in stanovanja. Tudi številnih znanih obrazov.

Osebni arhiv
Sara Isaković je Boštjanu razkazala svoj dom v Radovljici.

Voditelj s svojo ekipo išče bivalne presežke najrazličnejših ljudi, sanjske vrtove in posrečene ideje oblikovanja bivalnega okolja, ob katerih ga prime, da bi tudi sam doma kaj prestavil, obnovil in si spletel gnezdo z novo svežino.

»Mislim, da v njej lahko vsak najde svoj slog, idejo, ki mu lahko spremeni in polepša vsakdan. Za vse, ki o gradnji, prenovi ali kakršni koli spremembi doma ne razmišljajo, pa oddaja vseeno ostaja paša za oči in splet izjemnih zgodb, vrednih občudovanja. Želim deliti svoje navdušenje nad kakovostno arhitekturo in ljudi opremiti s koristnimi informacijami, ki bodo razjasnile marsikateri mit o prenovah – bodisi večstoletnih domačij bodisi zastaranih interierjev.«

osebni arhiv
Jakov Fak ni samo odličen športnik, temveč tudi zelo prijazen gostitelj.

Od Faka do plavalke Isaković

Vesel je bil gostoljubnosti biatlonca Jakova Faka, ki si je skupaj z ženo Mateo na Gorenjskem postavil montažno hišo zase in njuni hčerki. »Jakov je že vse življenje tesno povezan z naravo in športom. Kmalu po prihodu v Ljubljano je ugotovil, da življenje v stanovanju ni ravno zanj. Zato se je srebrni olimpijec odločil za gradnjo hiše, ki ponuja številne bivalne presežke in prekrasen pogled na Julijske Alpe,« pove in doda, da je bilo zelo lepo tudi pri drugi olimpijki Sari Isakovič na Bledu. Nedavno pa se je mudil v nenavadni hiši Aleksandre Balmazović, ki ga je navdušila s svojim smislom za opremljanje, pa tudi z gostoljubnostjo.

Osebni arhiv
Druženje z Aleksandro Balmazović je bilo zelo zabavno, obenem pa je Boštjanu pokazala svoj prekrasni dom.

V gosteh pri predsedniku

»Redkokdaj nam uspe zaiti tako visoko, v predsedniško palačo, kjer je bil vodič po njej nihče drug kot sam predsednik Borut Pahor, ki je v te prostore prvič prišel maja 1990, ko je bil izvoljen kot eden najmlajših poslancev,« je povedal Boštjan in dodal, kaj mu je zaupal predsednik, in tudi to, kako jo je spremenil.

Mateja Jordovič Potočnik
»Redkokdaj nam uspe priti tako visoko,« je bil Boštjan počaščen, ko je lahko vstopil v predsedniško palačo Boruta Pahorja.