V fantovski družbi

Jernej Tozon na smučanje brez svojega dekleta?

E.J.
13. 12. 2019, 20.40
Deli članek:

STRAST Glasbenika in strastna smučarja Jernej Tozon in Aleš Bartol sta tudi letos na smučanju doživela zabavno anekdoto – ne, tokrat ju ni lovil snežni plaz.

Osebni arhiv
Navihana smučarska druščina slovenskih glasbenikov.

Pevec skupine Čuki Jernej Tozon (39) pravi, da bi vsak človek moral vsak dan oditi vsaj za pol ure na zrak. »Sam se rad dobro počutim, zato grem po kondicijo predvsem v naravo, kjer se počutim tako rekoč doma. Ven grem zaradi počutja, da si spočijem misli in naberem novih moči. Imam krog dobrih prijateljev, med katerimi je tudi Aleš Bartol, član skupine Mambo Kings, in z njim in ostalimi prijatelji gremo vsako leto poleti na jadranje, pozimi pa na smučanje. In to je tisti čas, ko se res odklopimo. Mislim, da je prav, da gredo moški skupaj na kakšno druženje, pa tudi dekleta morajo kdaj skupaj oditi ven za kakšen večer. Seveda pa gremo na poletne in zimske počitnice tudi s svojimi boljšimi polovicami,« pravi Jernej, ki se je tokrat na smučarsko dogodivščino odpravil brez svojega dekleta Eve, krajinske arhitektke, in si privoščil fantovski oddih.

Osebni arhiv
Najboljša smučarska prijatelja: Čuk Jernej Tozon in Aleš Bartol iz skupine Mambo Kings.

Osebni arhiv
S smučanjem vsako leto pohiti, da se lahko čim večkrat odpravi na sneg.

Osebni arhiv
Jernej je najraje v naravi, kjer si spočije misli in nabere novih moči.

»IZVISELA SVA IN ČAKALA V HOTELU«

Jernej je bil letos glede smučanja tako neučakan, da je že oktobra začel spremljati, na katerem avstrijskem ledeniku bo najprej zapadel sneg. »In tako sva se z Alešem na smučanje odpravila na dan, ko je bil najavljen začetek smučarske sezone in začetek obratovanja žičnice, in sva čakala pri vlakcu pod smučiščem Molltaler Gletscher. No, nisva pa vedela, da je bilo to odprtje dan prej le za določene goste, tako da sva ’izvisela’ in počakala v hotelu pod ledenikom na ostale prijatelje.« In zakaj tako pohiti s smučanjem? »Prej začneš, daljša je sezona. Itak pa jih imamo samo še 20, smučarskih sezon pred nami, in naprej bo vsaka podarjena,« pravi Jernej, Aleš pa: »Glede na to, kam gre ta svet, smo lahko veseli vsakega snega.«