Praznični čas

FOTO: Znane Slovenke so se prelevile v decembrske dobre vile

A.C.
13. 12. 2019, 06.58
Deli članek:

December je mesec veselja, pričakovanja, daril, radosti, druženja in umetnosti, zato so še toliko bolj pomembni tisti, ki vse to in še več prinašajo ljudem. Odete v belo, posute s srebrnim prahom in snežinkami so decembrske dobre vile nepogrešljive na vsaki zabavi ali predstavi.

Gregor Katič
Vladimira Skale je s svojo ekipo pred kratkim praznovala 20. obletnico Pravljične dežele.

Dobri možje, ki razveseljujejo otroke, zagotovo ne bi zmogli brez svojih pravljičnih pomočnikov, zato so veseli vsake pomoči pri razveseljevanju otrok. V teh predprazničnih dneh njihova oblačila rade oblečejo tudi številne znane Slovenke.

Osebni arhiv
Damjana Golavšek je prekrasna Snežna vila.

Priljubljena pevka Damjana Golavšek z enako strastjo ustvarja tako za otroke kot za odrasle. Zadnja leta je blestela v muzikalu Mamma mia!, drugače ima svojo glasbeno šolo za otroke, sama ali skupaj z možem Čarlijem Novakom pa pogosto nastopa v otroških predstavah. Še posebej uživa, ko si nadene kostum Snežne vile. Na praznično belino prisega tudi koprska voditeljica Karin Sabadin, ki je videti kot prava vila. »Ko zadiši po ingverju in agrumih, me to spomni na najbolj čaroben del leta. Čisto vsak dan je lahko dragocen in poseben, pa vendar je konec leta nekaj posebnega. Decembrski dnevi so tu tudi zato, da počistimo z vso kramo, ki si je ne želimo v novem letu; pa naj bo to na področju odnosov, nalog ali materialnih stvari, s katerimi se obdamo, pa jih v resnici ne potrebujemo.«

Osebni arhiv
Praznike na Obali pa marsikomu lepša Karin Sabadin.

Najraje v družbi otrok

Postavna Štajerka Alenka Kolman se je dolgo želela prebiti v vrh slovenske zabavne glasbe, a je ugotovila, da je ustvarjanje za otroke veliko bolj veselo, zanimivo in izpolnjujoče. Tako ima zdaj svoje podjetje z najrazličnejšimi pravljičnimi junaki in pride, kamor jo povabijo: v trgovska središča, kinematografe, na otroške zabave. Vladimira Skale pa je neutrudna modna poznavalka, voditeljica in organizatorka prireditev, v Celju že dolga leta pripravlja poslastice za modne navdušence. Le redki pa vedo, da z enako strastjo pripravlja tudi prireditve za otroke. Pred 20 leti se je spomnila »nore ideje«, da bi v središču mesta postavili Pravljično deželo, v kateri bodo majhni in veliki otroci lahko uživali v čarobnem vzdušju.

Osebni arhiv
Alenka Kolman rada razveseljuje otroke.