Marie Fredriksson

Umrla je pevka skupine Roxette

G.G./STA
10. 12. 2019, 13.13
Posodobljeno: 10. 12. 2019, 14.02
Deli članek:

Marie Fredriksson je bila stara 61 let.

Profimedia
Marie Fredriksson in Per Gessle v letu 1995.

Na spletni strani švedskega časnika Express so zapisali sporočilo družine priljubljene pevke: »Z veliko žalostjo moramo sporočiti, da se je poslovila ena od naših največjih in najbolj priljubljenih pevk. Marie Fredriksson je umrla 9. decembra, v jutranjih urah.« Najbolj jo bodo pogrešali njen mož Mikael Bolyos in njuna otroka.

Marie so že leta 2002 odkrili možganski tumor, s katerim se je vrsto let uspešno borila, čeprav so jo zdravniki opozorili, da ima zgolj 20-odstotno možnost preživetja. Nastopala je vse do pomladi 2016, ko so ji zdravniki svetovali, naj se zaradi zdravja odpove nastopom. 

Marie Fredriksson je zaslovela v duetu s pevcem Perom Gesslejem. Duo imenovan Roxette je začel nastopati v drugi polovici osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Z albumom Look Sharp! sta se prebila med zvezdnike popularne glasbe, kjer ju je za vekomaj ustoličil album Joyride iz leta 1991. Hiti, kot so »Listen to Your Heart«, Joyride, The Look, Dangerous, so se neprestano vrteli na glasbenih televizijskih in radijskih programih."Bila je neverjetna. Ne vem, koliko koncertov sva izvedla v zadnjih petih letih, in to je bilo v celoti mogoče zgolj zaradi njene energije," je leta 2018 dejal Gessle.

Reuters
Marie in Per, bolj znana kot Roxette.