NA VRHU

FOTO: Senida svoje mednarodne slave ni načrtovala

E.J.
9. 12. 2019, 20.20
Deli članek:

Karizmatična Senidah Hajdarpašić je postala megazvezda na Balkanu in širše. Pravi, da je ujela ravno pravi čas, da je publiki ponudila nekaj novega.

Osebni arhiv
Senidah je povedala, da se ne obremenjuje z lastnimi dosežki.

Lepa pevka Senida Hajdarpašič oziroma Senidah (34) je vse od lanskega izida solističnega singla Slađana velika zvezdnica v tujini. V Srbiji so prav nori nanjo, nastopa pa tudi v Švici, Nemčiji in ostalih okoliških državah. Pravi, da ji je balkanski temperament blizu, saj ima črnogorske korenine. »Nikjer ni tako kot na Balkanu, tam se ljudje res sprostijo. V nemško govorečih deželah pride na koncert publika, ki je verjetno prva generacija priseljencev z Balkana, a pride tudi veliko domačinov, ker jih pritegne glasba. Saj veste, glasba je univerzalni jezik. Gre za energijo, ki jo daješ. To publika začuti.«

Osebni arhiv
Njeni nastopi so odrska poslastica. Leto po izdaji ima njena pesem Slađana že 43 milijonov ogledov na portalu YouTube.

»Čakam, da se zgodi«

Senidah je začela peti šele pri 25 letih. V glasbeno šolo ni hodila, saj je odraščala sama z mamo in sestro in si tega ni mogla privoščiti. Očeta je izgubila v prometni nesreči, ko je imela štiri leta, pred kratkim pa ji je umrla še mama.

Senida je tako pred letom dni doživela pravi glasbeni preboj na mednarodno sceno, a kot pravi, tega ni načrtovala. Kako se je uspeh sploh zgodil? »Peli smo v slovenščini in seveda s tem ne moreš konkurirati v tujini. Ujela sem pravi čas, dala sem jim nekaj novega. In vsa ta pozornost in slava in popularnost so mi v resnici všeč. Nikoli nisem pretirano načrtovala, da bom uspela – meni se je zgodilo nekako naravno, organsko. Nič ne silim, ampak se samo zgodi. Nekaj naredim in potem čakam, kaj se bo zgodilo, ne obremenjujem se, ali bo ali pa ne bo, ne obremenjujem se z lastnimi dosežki,« je še povedala pevka.

Osebni arhiv
Pred kratkim je svoje oboževalce razveselila s tole fotografijo, zdaj se vsi sprašujejo, kdo jo je posnel.

osebni arhiv
Rada se lepo oblači, večkrat tudi sama kaj razreže in ukroji po svoje.