Mojca Gornik

Na križarjenju se je večkrat zaljubila

N.N.
9. 12. 2019, 10.34
Posodobljeno: 9. 12. 2019, 10.35
Deli članek:

Voditeljica na Radiu Aktual, Mojca Gornik, je s svojim dragim uživala na križarjenju. Ko sta prvič zagledala ogromno luksuzno ladjo, sta bila popolnoma navdušena nad prihajajočo pustolovščino.

Radio Aktual
Mojca Gornik z dragim v Barceloni

Potovanje se je pričelo v italijanski Genovi in že pot do tja je bila polna smeha in zabave. »Na koncu poti sem želela malce razbremeniti svojega partnerja in sem prevzela volan. In to tik pred najhujšimi ovinki. Nisem ga razbremenila, ampak kot on pravi ' z vožnjo kot polžek' spravljala ob živce,« je v smehu dejala Mojca Gornik, ki je v desetih dneh spoznala nove kraje od Genove, Malage, do Marakeša, Lizbone, Barcelone in Marseilla. »Vsako mesto je čarobno na svoj način. Zaljubila sem se v ogromno tržnico v Marakešu, saj gre za popolnoma drugačen svet kot smo ga vajeni. Potem sem se res zaljubila v tržnico na Rambli v Barceloni. Povsod sama odlična hrana, pršut na vsakem koraku, pa morski sadeži, noro! Zaljubila sem se tudi v Lizbono, v čudovito Portugalsko prestolnico, kjer sem jedla najboljši kostanj v življenju. Njegova posebnost je, da ga med peko posolijo in morda je to tista majhna skrivnost, ki mu da neverjeten okus. Sicer pa sem se v vsakem mestu vedno znova zaljubila v svojega partnerja, saj je lahko najlepši kraj na svetu popolnoma pust, če nisi s pravo osebo,« je dejala radijka.

Na križarjenju ji je bila najmanj všeč časovna omejenost pri spoznavanju novih krajev, okušanju hrane, druženju z domačini. »V vsakem mestu si nekaj ur in ravno, ko postane najbolj zanimivo, je čas za odhod. Je pa to odličen način, da veš kam se še želiš vrniti. Na križarjenje bova zagotovo še šla, vendar v družbi najinih otrok. Na sami ladji sva videla ogromno stvari v katerih bi uživali, tako da naslednjič s sabo vzameva tudi njih,« je navdušeno dejala voditeljica.