V DOMAČI OSKRBI

Alfi bo prvič po 50 letih silvestrovo prebil doma

E.J.
7. 12. 2019, 20.10
Deli članek:

Po treh hospitalizacijah v zadnjem času se Alfi Nipič počuti bolje. Povedal nam je, kje in kako bo letos preživel najdaljšo noč v letu.

Facebook
Pred enim mesecem je bil Alfi znova v bolnišnici, zdaj se počuti dobro.

Pevec zabavne in narodnozabavne glasbe Alfi Nipič (75) je leta 1971 posnel pesem Silvestrski poljub, ki je postala zimzelena uspešnica in del obveznega repertoarja vsakega praznovanja novega leta. Z Alfijem smo se pogovarjali prav na snemanju novoletne oddaje za nacionalno televizijo, v kateri bo zapel svojo legendarno pesem. Letos bo sicer po dolgih desetletjih prihod novega leta pričakal doma. »V zadnjem času sem bil trikrat v bolnišnici, zdaj pa sem že en mesec stabilen. Trenutno imam obdobje, ko se počutim bolje,« najprej pove Alfi o svojih težavah s trebušno slinavko, prestal pa je tudi precej zapleteno operacijo hrbtenice. »Imel sem že nekaj nastopov in decembra jih imam še nekaj, a to so krajši nastopi. Zdravniki so mi svetovali, da moram biti umirjen še kakšen mesec ali dva. Tako letos prvič po 50 letih ne bom nastopal na silvestrovo. Sicer sem vedno pel, in to vso noč, to so večurni nastopi,« nam je povedal in dodal, da je prav zaradi Silvestrskega poljuba nastopal ves december, tudi večkrat na dan.

Osebni arhiv
Alfi z ženo Bebo ter sinovoma Dejanom in Samom

V DRUŽINSKEM KROGU

Glasbenik pravi, da je zdaj v domači oskrbi in se veseli, da bo po dolgem času novo leto pričakal doma, v družinskem krogu. »Po navadi smo bili vedno skupaj doma za božič, zdaj pa bomo še ob novem letu, kar se res ni zgodilo že 50 let,« je vesel Alfi, ki ima dva sinova in tudi že dve vnukinji. Z ženo Bebo, s katero sta skupaj že več kot 50 let, si bosta privoščila kakšen sprehod, pravi. »Zagotovo pa bom šel tudi na naše Pohorje, da vsaj vidim sneg. V mestu ga verjetno ne bomo dočakali.«