Osem slovenskih glasbenikov že pospešeno vadi za nastop na spektaklu Ritem mladosti, ki bo 13. decembra v Stožicah. Poleg Perpetuum Jazzile, Big Foot Mame, Pera Lovšina, Klemna Klemna, Neishe in Valentina Kanzyanija, bodo nastopili tudi Tabuji in Modrijani.

»Ne vem, zakaj, ampak predstavljal sem si, da bodo Modrijani na vajo prišli v narodnih nošah in vsak s svojo harmoniko. Pač, vedno jih vidiš takšne in avtomatsko sklepaš, da so vsepovsod v noši, tudi, ko gredo na pošto in k frizerju,« je v smehu povedal Alen, ki je užival med njihovo vajo. »Takoj, ko so Modrijani stopili v prostor, se je začutila super energija. V trenutku so začeli govoriti o nekih lestvicah, pa tercah, pa višajih, v glavnem slišalo se je kot kitajščina, ničesar nisem razumel. (smeh) Ampak potem se je Franjo (Modrijani) usedel za klavir, Eva (Tabu) pa je kar vedela, kaj in kako naj zapoje. V glavnem, adijo pamet. V Stožicah bo epsko,« je dejal Alen.

modrijani, tabu1
Hitradio Antena
Modrijani in Tabu so združili moči.

Glasbeniki se bodo v tako imenovanem mash upu združili na trojnem odru. »Še vedno mi ni jasno, kako lahko dve pesmi tako različnih bendov tako perfektno pašeta skupaj! Kar nas čaka v Stožicah bo en kup glasbenih presenečenj in trenutkov,« je sklenil Alen.