Praznični vrvež

FOTO: Znani Slovenci občudujejo čarobno okrašena mesta

Andreja Comino
4. 12. 2019, 20.40
Posodobljeno: 4. 12. 2019, 21.35
Deli članek:

December je čas veselja, pričakovanja, ljudje so prijaznejši, se sprostijo in uživajo. Zato so mnogi z veliko nestrpnostjo čakali, da se začne praznični vrvež. Prižig lučk po slovenskih mestih prejšnji konec tedna je bil za marsikoga uvod v mesec druženja in praznovanja.

osebni arhiv
Filip Pesek in njegova Nastja sta bila med najbolj zaljubljenimi pari v praznično okrašeni Ljubljani.

Po ulicah mest je vladala neznosna gneča, vsi so želeli videti, kako so letos polepšali Ljubljano, Maribor, Koper, Celje, Kranj, Radovljico in druga mesta.

Med njimi je bila tudi kopica znanih Slovencev, ki so si želeli biti del tega dogajanja. Nekateri pa se ne bodo ustavili samo pri ogledovanju lučk v Sloveniji, temveč bodo si jih šli pogledat še na Dunaj, v Zagreb, Opatijo … Za prekrasno praznično razpoloženje v Ljubljani je letos poskrbel arhitekt in fotograf Urban Modic, ki je po nenadni očetovi smrti prevzel projekt okrasitve prestolnice in stopil v očetove čevlje. Nadaljeval je njegov svet galaksij, simbolov rojstva, vesolja in brezkončnosti … Središče okrasitve je dobre štiri tone in pol težka novoletna jelka na Prešernovem trgu, ki za zdaj še nima imena. Prešernov trg je tudi središčna točka vse okrasitve; velikanska galaksija, katere kraki se širijo po ulicah, ki privabljajo na tisoče obiskovalcev.

revija zvezde
Urban Modic nadaljuje delo svojega očeta Zmaga.

osebni arhiv
Urban Praprotnik si je prižig lučk ogledal s svojo družino.

ZNANI OBRAZI NAVDUŠENI

Tekaški trener Urban Praprotnik s svojo ženo Jasmino in njunimi otroki stanuje v središču Ljubljane, zato so se do okrašenih ulic podali kar peš. Tako mladina kot njihovi starši so uživali v prekrasno okrašeni prestolnici, po kateri sicer vsak dan hitijo po opravkih, v vrtec in šolo. Pravijo, da se želja, zapečatena s poljubom nad belo omelo na najdaljšo noč, zagotovo izpolni. Pevka Irena Vrčkovnik pa je to staro vražo želela preizkusiti precej pred novim letom, zato (še) ne vemo, ali se ji je izpolnila. Ker je vesele narave, ima rada decembrsko okrasje, praznovanje in druženje. Ravno tako nima nič proti, da se ji izpolni še kakšna želja. Tudi podjetnik Filip Pesek je v okrašeni prestolnici užival s svojo izbranko Nastjo, s katero sta bila ob prižigu lučk zagotovo med najbolj zaljubljenimi.

osebni arhiv
Irena Vrčkovnik upa, da se ji bo pod belo omelo izpolnila želja.

*