Težko obdobje

VIDEO: Avdić razkril, zakaj je izgorel

N.N.
3. 12. 2019, 14.37
Posodobljeno: 3. 12. 2019, 21.07
Deli članek:

Voditelj najbolj poslušanega jutranjega programa v Sloveniji, Denis Avdić Showa na Radiu 1, se je razgovoril o težkem obdobju, ki ga je preživljal pred leti.

Radio 1
Denis Avdić, Miha Deželak, Jana Morej in Anja Ramšak so v studiu gostili Aljošo Bagolo.

Denis Avdić, Miha Deželak, Jana Morej in Anja Ramšak so v studiu gostili Aljošo Bagolo, ki trenutno predstavlja svojo knjgo z naslovom Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke.

»Znašel sem se v vlogi superjunaka. Ko si v tej vlogi, si oblečen v neprebojna oblačila in misliš, da vse zmoreš. Tudi drugi ti to potrdijo. Ti pa ne opaziš, da počasi izginja smisel vsega. V tebi se oglaša glas, da moraš biti priden in življenje te bo nagradilo. Opazil sem, da je področje duševnega zdravja tabuizirano. Sploh moški o tem ne govorimo, hitimo popraviti vsak stroj. Svojega čustvenega ustroja pa se nikoli ne lotimo. To so zelo resne stvari, izgorelost se zgodi ravno zato, ker so sodobni odnosi izropani zaupanja,« se je razgovoril Bagola.

Sicer pa se je tudi Avdić pred leti znašel v obdobju izgorelosti. »Ko imaš gorivo, si misliš jaz zmorem narediti vse. Zjutraj sem ob 4ih vstal, šel na radio, potem na televizijo, zvečer pa še na predstavo. In to je trajalo sedem let. Ko so me drugi vprašali kako zdržim, sem rekel, da v tem uživam. Potem pa je tega goriva zmanjkalo, izgorelost lahko vodi v depresijo,« je dejal Denis.

V videoposnetku si poglejte še več podrobnosti zanimivega pogovora.