»Še vedno sem živ«

VIDEO: Raper po eksploziji v laboratoriju za izdelavo droge šokiral s svojim videzom

R.T.
2. 12. 2019, 17.49
Posodobljeno: 2. 12. 2019, 17.50
Deli članek:

»Eno je jasno, na poti, ki me je končno pripeljala do nesreče, sem naredil veliko napak,« je dejal nemški raper.

Facebook
V eksploziji je utrpel hude poškodbe.

Minilo je nekaj manj kot tri leta, odkar se je 35-letni nemški raper Niko B. z umetniškim imenom dr. Knarf znašel v središču eksplozije v laboratoriju za izdelovanje droge v središču Kölna. Takrat je pristal v komi, zdaj se v javnost vrnil z videoposnetkom na facebooku in šokiral. »Še vedno sem živ,« je dejal svojim oboževalcem ter spregovoril o svoji dramatični izkušnji in zdravstvenih posledicah. 

Bolj kot njegove besede je šokiral njegov videz, poročajo nemški mediji. Niko je pristal v invalidskem vozičku, na obrazu ima vidne opekline, ostal pa je tudi brez dela lobanje, a je živ. Dolgo namreč ni bilo jasno, ali bo nesrečo sploh preživel, tako hude so bile njegove poškodbe. »Še vedno imam roke in še vedno ustvarjam glasbo,« je glasbenik dejal na posnetku. Pojasnil je še, da je v eksploziji utrpel opekline na 40 odstokih kože in da je po eksploziji tri mesece preživel v komi. »V tem času sem doživel štiri kapi, prebudil pa sem se hrom. Moja glava izgleda tako fino, ker so mi možgani otekli do te mere, da so mi morali odstraniti del lobanje,« je opisal svojo izkušnjo. 

»Eno je jasno, na poti, ki me je končno pripeljala do nesreče, sem naredil veliko napak,« je še dejal in pojasnil, da o sami nesreči ne more govoriti, saj kazenski postopek zoper njega še ni zaključen.