Aktualova Galama

Poskrbela bosta za ogrevanje pred velikim spektaklom

N.N.
2. 12. 2019, 15.27
Posodobljeno: 2. 12. 2019, 15.29
Deli članek:

Aktualova Galama, ki popestri petkove popoldneve, je praznovala peti rojstni dan.

Radio Aktual
Anita Gošte in Dean Windisch sta utečen voditeljski par.

Voditelja Dean Windisch in Anita Gošte sta utečen voditeljski par, ki se odlično razumeta in s svojo pozitivno energijo navdušujeta poslušalce. Trenutno že komaj čakata 6. december, ko bosta ogrela množico na velikem rojstnodnevnem koncertu Radia Aktual v areni Stožice.

Kaj lahko pričakujemo od Galame 6. decembra?

Dean: Sladko poslanstvo Galame je, da je vedno prvi del Aktualovih koncertov. Izjemno naju veseli, da bova tudi letos deležna najbližjega srečanja z našimi Galamovkami in Galamovci. Veliko lepih, toplih, prijaznih besed si izmenjamo, gospodična Gošte pa je na voljo tudi za objeme. Kaj bomo torej vsi dali od sebe? Sebe!

Anita: Bolj se ne bi mogla strinjati. Sicer pa bo Galama tudi letos v radijskem prenosu. Ob 19.40 se izpred arene Stožice preseli v samo areno in letošnja posebnost je, da bomo vsi Galamovci v dvorani skupaj posneli videospot za novo pesem pevca Wernerja – Kada voli srce južnjačko. Tudi mi vsi skupaj smo eno veliko srce – Aktualovo srce.

Letos oddaja praznuje 5. rojstni dan, kakšnih pet let je za vama?

Dean: Izjemnih in čudovitih. Ko sva se predala projektu Galama, sva se mu predala z vsem srcem. Prepričan sem, da poslušalci čutijo najino iskreno prizadevnost in pripadnost. Energija moje sovoditeljice pa me vedno znova pomladi in že pet let praznujemo njen 21. rojstni dan!

Anita: Mislim, da pet skupnih let v radijskem prostoru veliko pomeni in pove. Oba sva človeka, ki dajeva srce in dušo v najino delo, besedo »težava« pa sva že dolgo nazaj preimenovala v »izziv«.

Galama je med poslušalci izjemno priljubljena, zakaj je temu tako?

Dean: Galama živi in miga s poslušalci zato, ker je razposajena, odprta, spontana, pristna. Veliko sporočil poslušalcev sva že dobila, da jim prav Galama naredi tisti preklop v glavi in počutju, preklop med napornim delovnim tednom in vikendom. Vesela pa sva, da je to v glavah in prstih ljudi že samodejni preklop. V radijskem žargonu – avtomatika.

Anita: Imeti nekoga rad, to pomeni čutiti. Iz srca sva hvaležna, ker poslušalci čutijo najino predanost njim, življenju, radiu. To nama tudi zelo lepo povedo, napišejo. Velikokrat sva ganjena in to tudi poveva. Čustva morajo ven.

Sta utečen voditeljski par, kako se razumeta med sabo?

Dean: Kaj naj rečem. Ženska ima vedno prav. Tako ali drugače. (smeh)

Anita: Deana iz radia poznam že od gimnazije, ko so ga moji sošolci poslušali, jaz pa sem se ga kot vaško dekle na nek način bala, ker sem se bala Ljubljane in mestnih stvari. Niti v sanjah si ne bi mislila, da bova kdaj sodelavca, a življenje zna vedno presenetiti. Danes Deana zelo spoštujem; od njega sem se naučila profesionalnega pristopa do dela, odgovornosti do poslušalcev in živeti »tukaj in zdaj«.