Nepravilnosti

Zakaj je Severina ostala brez skrbništva: Igor nagovarjal pastorka, da pobegne iz šole

R.T.
2. 12. 2019, 11.05
Posodobljeno: 3. 12. 2019, 07.57
Deli članek:

To so napake, ki so se izkazale za usode.

Profimedia
Severina s sinom leta 2014

Hrvaška pevka je oktobra na tiskovni konferenci pred začetkom velike regionalne turneje The Magic Tour na račun šole svojega sina izrekla nekaj hudih obtožb. Jabolko spora je bilo dejstvo, da 11. oktobra v šoli, kjer njen sin Aleksander (7) obiskuje drugi razred mednarodnega programa, otroka niso hoteli izročiti njenemu možu Igorju Kojiću (32), čeprav mu je sodišče dalo pravico, da otroke vzame iz šole. Severina Kojić (47) je takrat dejala, da se je ravnateljica šole sporazumela z očetom, torej srbskim poslovnežem Milanom Popovićem (55), da tega ne dovoli nikomur razen njej. In dodala, da naj bi učiteljice Aleksandra vlekle za roko, ramena, … Grozile naj bi mu tudi s tepežem.

Popović je pozneje pojasnil, da je Severina izkrivila resnico. Incident naj bi zakuhal Kojić, ki se je menda neprimerno obnašal. Kot je še dejal Popović, Kojić nima pravice priti po otroka. Zakaj ne? Severina menda ni podpisala seznama, na katerem so imena oseb, ki lahko po šoli prevzamejo njenega sina. Šola zato Aleksandra ni mogla izročiti Kojiću, je še povedal.

Nepremišljeno ravnanje

Kot poroča Kurir, je poleg nespoštovanja sodišča, zanemarjanja obveznosti do šole in nesodelovanja z očetom otroka na začasno odločitev sodišča, ki je hrvaški pevki odvzelo sina, ki bo živel pri očetu, vplivalo tudi nepremišljeno ravnanje njenega moža 11. oktobra. Takrat naj bi Kojić otroka prepričeval, naj pobegne iz šole. Fant naj bi se vznemiril, začel jokati in dejansko skušal pobegniti. Posredovati je morala policija. Popović naj bi naknadno, tako Kurir, po elektronski pošti dal soglasje, da Kojić prevzame Aleksandra.

Severina, ki je šoli poslala elektronsko sporočilo, da ne more priti po sina, ker je poškodovana, je po incidentu prišla v šolo, da bi prevzela njegov nahrbtnik. Kar ji sicer ni uspelo, ker so prostori že bili zaklenjeni. Fant je doma povedal, da so bile učiteljice nasilne do njega, piše Kurir, in, misleč, da bo izključen, izrazil željo, da ne bi več obiskoval te šole. Ko je o tem obvestila Popovića, je oba z otrokom obtožil, da lažeta. Severina je otroka odpeljala na zdravniški pregled, a do psihološke ocene ni prišlo, ker se je vmešal Popović in zdravniku zagrozil, sodne dokumente navaja Kurir.

Niso je upoštevali

Pevki se zdi sporno, da sodišče ni upoštevalo njenih dokazov proti Popoviću. Denimo, da naj bi se Aleksander po vrnitvi s Cipra, kjer je letoval z očetom, pritoževal, da ga je ta tepel. Prav tako naj bi ga mamil z igračami in mu pustil, da večino časa le uživa. Sodišče prav tako ni upoštevalo njene trditve, da oče ne vztraja pri ohranjanju učnih navad in da tudi sicer ne izpolnjuje svojih starševskih dolžnosti, čeprav so šoli trdili, da se je redno udeleževal roditeljskih sestankov in je tudi sicer bil na tekočem z vsem.