Od ekologije do ljubezni do živali

Romana Krajnčan pripravlja novo glasbeno predstavo

N.S.
27. 11. 2019, 20.50
Deli članek:

Vedno nasmejana Romana Krajnčan, soproga skladatelja in dirigenta Lojzeta Krajnčana, je v slovenskem prostoru znana kot izvajalka avtorskih pesmi za otroke, animatorka in pevka šansonov. Zdaj jo čaka premiera nove glasbene predstave z Danijelom Malalanom.

Promo
Pri otrocih izjemno priljubljena Romana Kranjčan se vrača z novo glasbeno predstavo.

Prav te dni mineva 30 let od izida Romanine prve kasete za otroke Romana in Bolhobend, na kateri je tudi njena znamenita pesem Huda mravljica.

»V vseh teh letih je sledilo še 15 zgoščenk, šest glasbenih predstav, knjige z ilustracijami in notnim zapisom pesmi ter mnogo nastopov po vsej Sloveniji in zamejstvu,« je ob obletnici povedala Romana, ki se skupaj z igralcem Danijelom Malalanom pripravlja na premiero nove glasbene predstave z naslovom Na dvorišču, ki sta jo napisala Feri Lainšček in Lojze Krajnčan, režirala pa Ivana Djilas.

»Rdeča nit predstave je ekologija, ljubezen do živali, odnosi, prijateljstvo, odgovorno ravnanje do narave, veselje do življenja …« je povedala Romana, ki bo predpremiero doživela 6. decembra v Cankarjevem domu. Novo predstavo si je na vajah ogledala tudi priznana glasbenica in doktorica psihologije Katarina Habe. »Predstava Na dvorišču bo otroke začarala, pritegnila njihovo pozornost in jim ponudila kakovostno celostno doživetje ter jih hkrati ozaveščala o ključnih vrednotah v življenju. Prepričala in navdušila bo tudi odrasle, ki bodo otroke pripeljali na predstavo.«