špas teater

FOTO: Padli so na avdiciji, a pristali v predstavi!

Vito Tofaj
26. 11. 2019, 20.44
Posodobljeno: 26. 11. 2019, 21.41
Deli članek:

Le kako so lahko igralci »padli« na avdiciji, a dobili vlogo v predstavi? Preprosto: smisel je, da slabši ko so kandidati – prej dobijo vlogo.

Vito Tofaj
Jurij Zrnec, režiser.

Tretja od štirih letošnjih medijskih premier, ki je združila genialnost režiserja in soavtorja besedila Jurija Zrneca z ekipo, ki vedno išče nove izzive – torej »najbolj špasno ekipo« v Sloveniji, je za nami.

A pred obema ekipama igralcev (soavtorji besedila), ki ju vodita profesorja Alojz Svete in Dario Varga, je, sodeč po odzivu na premieri, nešteto ponovitev.

Vito Tofaj
Izjemna vokalistka Aleksandra Ilijevski (skupina Pliš) in izjemni režiser Jurij Zrnec. Lahko dodamo – izjemen par.

DVE EKIPI

Na vsaki predstavi bo nastopilo pet igralcev (skupaj osem), ki bodo odigrali deset (skupaj šestnajst vlog) ... in ja, verjetno si bo smiselno ogledati vsaj dve. Povabljenci so si na premieri, združeni v popolno celoto, ogledali obe, a ne v – celoti. Predstava bi bila pač predolga, čeprav se dve uri in pol nista »vlekli«.

Nasprotno, minili sta, kot bi minila minuta. In gledalci so si komaj opomogli od napada smeha, ko jih je že popadel nov. Še dobro, da so se »kandidati« menjali in so si prisotni oddahnili. Kakorkoli, direktorica Špas teatra Urška Alič si je za privabljanje gledalcev izmislila kreativno domislico ... ki ji bodo gledalci z veseljem podlegli.

Vito Tofaj
Miha Brajnik, nebogljeni »sin« (milo rečeno) preveč zaščitniške »mame«. Damir Leventić avdicije sicer ni opravil – a vlogi sta odigrala vrhunsko!

AVDICIJA

»Vemo, kaj ponujamo in kaj prodajamo: smo večkrat preverili in 'preizkusili' na predpremierah – odlično zabavo!« je razložila Urška. No, čeprav je občinstvo z aplavzom igralce na oder poklicalo »le« štirikrat, petkrat – kar je sicer na premierah v Špas teatru klasika – so se poznavalci resno vprašali, ali ne bosta ekipi Avdicije resno ogrozili rekorda, ki ga je s predstavo 5moških.com pred 13 leti postavila ista, torej Jurij Zrnec/Špas teater: na nekaj manj kot 400 ponovitvah si je omenjeno predstavo ogledalo več kot 200.000 gledalcev! Pustimo se presenetiti: kot z vsakim nastopom presenetijo »kandidati« na »avdiciji« …