Srđan Milovanović

"Od sebe mnogo pričakujem, ker sem na odru perfekcionist"

E.J.
26. 11. 2019, 20.15
Posodobljeno: 26. 11. 2019, 21.46
Deli članek:

Talentirani pevec in igralec je v deveti oddaji šova Znan obraz ima svoj glas prvič zmagal. Pravi, da mu pri preobrazbah veliko pomagajo tudi izkušnje s sinhronizacijo risank.

Miro Majcen
Igralec in pevec med preobrazbo v mističnega Leonarda Cohena

Kot pravi Srđan, ki ima za sabo že kar nekaj napornih preobrazb v znane pevke in pevce, zadnja preobrazba v Leonarda Cohena ni bila tako zelo naporna. Večje težave je imel s tem, da je našel mir v sebi in se posvetil pesmi, da je lahko bil tak kot Cohen.

Svojo prvo zmago v šovu Znan obraz ima svoj glas si je Srđan Milovanović (38) pripel kot Leonard Cohen, mistični in nenavadni glasbenik ter odličen pesnik, ki velja za eno bolj spoštovanih osebnosti v glasbeni zgodovini. »Vesel sem zaradi pesmi, ki je sama po sebi poezija,« je povedal po nastopu in dodal, da je vesel tudi tega, da je vsaj enkrat zmagal, a je ob zmagi ostal precej miren. Sicer pa je Srđan znan po številnih nastopih v muzikalih, izredno dejaven pa je kot sinhronizator risank oziroma animiranih filmov, svoj glas je posodil že več kot 300 likom. In kot pravi, mu te izkušnje pridejo zelo prav na odru šova Znan obraz ima svoj glas.

Miro Majcen
V zakulisju oddaje Znan obraz ima svoj glas je vedno živahno.

TELEVIZIJA JE DRUGAČNA OD GLEDALIŠČA

S sinhronizacijo je bolj spoznal, kaj zmore njegov glas. »Pa tudi, kako priti do nekaterih zvokov. Izkušnje iz muzikalov pa mi pomagajo pri koreografijah, kostumih, petju med plesom ter komunikaciji s številnimi člani ekipe. zdi se mi pomembno, da imam spoštljiv odnos do vseh članov ekipe, ki skrbijo za to, da mi na odru zablestimo – do toncev, scencev, kostumografov, maskerjev in ostalih. Vendar na televiziji veljajo druge zakonitosti kot v gledališču – tu skoraj ni komunikacije z občinstvom ali soigralcem, ampak se moraš naučiti uporabljati kamere. Občutek je, kakor da bi vsak teden imel premiero nove predstave, v kateri izvedeš samo en monolog. Kljub vsem izkušnjam pa v oddaji še zmeraj doživljam ogromno treme, ker lahko točko izvedeš samo enkrat, vanjo vložiš ogromno truda in energije; pravzaprav prav zaradi teh izkušenj ogromno pričakujem od sebe, ker sem na odru perfekcionist,« pravi nasmejani Srđan.

POP TV
Ponosen je, da je zmagala poezija Leonarda Cohena.