»ZARADI NJEGA NISEM ZAŠEL NA KRIVA POTA«

Luka Basi razkril svojo največjo neuslišano željo

E.J.
23. 11. 2019, 20.05
Posodobljeno: 23. 11. 2019, 21.08
Deli članek:

Luka Basi o svojem glasbenem idolu in želji po veliki družini. Njegovi Nastji se trebušček že dobro vidi.

Osebni arhiv
Luka Basi izhaja iz velike družine in ne skriva, da bi tudi sam rad imel več otrok.

Korošec Matej Prikeržnik, znan po vsem Balkanu kot Luka Basi (26), se je pred leti predstavil v šovu Slovenija ima talent, potem pa se je njegova glasbena kariera povzpela v nebo. Luka pravi, da je za njegovo navdušenje nad hrvaško glasbo kriv en sam glasbenik – Oliver Dragojević.

»Kot majhnemu otroku mi v spominu niso ostale klasične uspavanke in otroške pesmice, temveč dalmatinske melodije Oliverja Dragojevića iz radia in kasetofonov. Nekako sem njegovo glasbo povezal z morjem in tistim prijetnim občutkom.« Ker so z otroštvom povezane tudi sanje o tem, kaj bi rad bil, ko »boš velik,« nadaljuje Luka, »je bilo seveda logično, da želim biti ne samo pevec, ampak biti takšen kot Oliver. Vendar ne v smislu, biti tako uspešen pri lovorikah, priznanjih, prvih mestih, temveč s svojo glasbo doseči čim več ljudi ter jih osrečevati in jim polepšati dan. To je smisel glasbe – razveseljevati ljudi. Moja velika želja, mogoče celo največja želja bo za vedno ostala neuslišana, saj nas je zapustil prehitro, da bi imel čast s takšno legendo posneti duet.« Luka pomolči in doda: »Mogoče sem se tudi zaradi njega – seveda ob super starših, sestrah, prijateljih – izognil vsemu slabemu, kar se lahko zgodi najstniku, če zaide na kriva pota, saj me je 'gnala' njegova glasba v želji, da postanem to, kar si želim.«

Revija Zvezde
Luka in Nastja se ne kažeta skupaj, vendar zveze ne skrivata.

Drugi otrok na poti

Luka svoje zasebnosti sicer ne skriva, vendar o njej dokaj nerad govori. Ni skrivnost, da imata s prav tako koroško pevko Nastjo Gabor (24) sina Taia, ki se je rodil konec lanskega leta. O njem Luka govori z žarečimi očmi in ne skriva, da je zelo ponosen očka. Zdaj tudi ni več skrivnost, da glasbeni par pričakuje že drugega otroka, Nastji se trebušček že dobro vidi. Luka sicer izhaja iz zelo velike družine in pravi, da si želi tudi sam imeti veliko družino.

Osebni arhiv
Pevka Nastja Gabor je že lani na Slovenski popevki nastopila noseča, zdaj pa se je pošalila, da bo na odru spet stala »v duetu«. Noseča naj bi bila od tri do štiri mesece in je kot mamica zelo zadovoljna in srečna.