ZGODBA O USPEHU

Mag techna živi na Ibizi, a se rad vrača domov

N.S.
22. 11. 2019, 21.30
Posodobljeno: 22. 11. 2019, 21.45
Deli članek:

V Sloveniji je Valentino Kanzyani nazadnje nastopil lani, zdaj pa se spet mudi v domovini, kjer uživa v družbi domačih, prijateljev in seveda svojih oboževalcev, ki jih ob vsakem obisku Slovenije razveseli s posebnim nastopom.

Osebni arhiv
Valentino Kanzyani, sin legendarnega slovenskega glasbenika Danila Kocjančiča, je trenutno na počitnicah v Sloveniji.

Pionir slovenske elektronske glasbe – pravijo mu kar veliki mag techna – je eden redkih glasbenih virtuozov, ki še vedno ostaja zvest prepoznavnemu setu s tremi gramofoni.

Tine Kocjančič, bolj poznan pod psevdonimom Valentino Kanzyani, se je z vrtenjem glasbe prvič spoznal že v najstniških letih, svoj didžejski debi je v klubu doživel pri rosnih petnajstih. Štiriinštiridesetletni Koprčan si je kot solastnik in producent založbe Recycled Loops od leta 1999 uspel ustvariti neuničljiv status na sceni elektronske glasbe in ga skozi leta nadgrajeval v kultni diskoteki Ambasada Gavioli. Upravičeno nosi naziv »očeta elektronske glasbe« v Sloveniji in ustanovitelja novega vala techna, ki je rezultat njegovega nenehnega eksperimentiranja z različnimi zvoki in stili.

S svojim prvim albumom in »žgečkljivo« Pornoramo je dosegel takojšen uspeh, ki mu je omogočil sodelovanja z drugimi eminentnimi imeni elektronske scene, kot so Deep Dish, 20:20 Vision, Jon Carter, Wally Lopez, Ken Ishi in Carl Cox.

DOM SI JE USTVARIL NA IBIZI

S svojo glasbo navdušuje po vsem svetu, gostoval je že v Avstraliji, Aziji, na Japonskem, v Južni Ameriki, Kanadi in ZDA. Pred leti si je dom ustvaril na španskem otoku Ibiza, kjer živi in ustvarja, na slovenskih odrih pa ga lahko zasledimo le ob redkih priložnostih, ena takšnih je nocojšnji nastop na Kurzschlussu.

Leta 2011 je luč sveta na Ibizi ugledala njegova linija zabav Next Wave, s katero je izkazal podporo klubski glasbi na otoku z manj komercialno noto. Od svojih začetkov je na partyjih gostil znana imena z underground techno in house scene, kot so Arpiar, Luciano in Ricardo Villalobos.

Pravi, da je glasba njegov poklic, ki ga ne bi zamenjal za nič na svetu, svoje znanje pa rad predaja tudi mlajšim generacijam še neuveljavljenih didžejev, ki mu s svojo energijo služijo kot velik navdih. Glasba se mu pretaka po žilah tako rekoč že od rojstva, saj je svojo strast do nje podedoval od svojega očeta Danila Kocjančiča, kitarista in skladatelja ter avtorja številnih slovenskih zimzelenih uspešnic. Lani se je nekdanjemu članu legendarne zasedbe Kameleoni, ki je leta 2013 preminil po dolgotrajni bolezni, poklonil tudi na odru koprske športne dvorane, na katerem je očetovo zgodbo predstavil v svoji unikatni glasbeni interpretaciji.