Uživajo v sinhroniziranju

Estradniki so posodili glasove risanim junakom

Andreja Comino
20. 11. 2019, 20.45
Deli članek:

Sinhroniziranje risank je delo, ki je za vsakega igralca pravi izziv, saj mora samo z glasom prepričati najzahtevnejše občinstvo – otroke. Pri sinhronizaciji najbolj pričakovane animirane pustolovščine leta Ledeno kraljestvo 2 v glavnih vlogah nastopajo Nuška Drašček, Jernej Kuntner, Jan Bučar, Srđan Milovanović in drugi.

Arhiv distributerja
Ekipa je kljub naporom uživala pri delu.

Potem ko je animirana pustolovščina Ledeno kraljestvo leta 2013 obnorela svet, osvojila srca tako otrok kot njihovih staršev, podrla vse rekorde gledanosti in osvojila vrsto filmskih nagrad, je prišel čas za nadaljevanje.

Z novimi pustolovščinami se vračata sestri Ana in Elza ter njuna prijatelja, zabavni snežak Olaf in zvesti Krištof s severnim jelenom Svenom, ki jih spet čaka nevarna pot v čarobni gozd.

Sodelovanje velika čast

Nuška Drašček Rojko, ki v slovenščini izvaja pesmi, ki jih poje Elza, je o svoji nalogi povedala: »Že prvi pevski del Ledenega kraljestva mi je bil zelo všeč, v drugem delu pa se mi zdi, da so naredili še korak naprej. Ni bilo najlažje, ampak smo vseeno zelo uživali.«

M24
Vsi znani obrazi, ki so posodili glasove junakom Ledenega kraljestva 2, so navdušili na premieri v Koloseju.

Vsestranski Jernej Kuntner

Igralec je nedvomno pravi rekorder v sinhronizaciji risank, saj jih je v desetletjih tega dela res veliko sinhroniziral v slovenščino. »Vesel sem, da sem se lahko spet spremenil v snežaka, ki je otrokom že v prvem delu prirasel k srcu. Zaradi priljubljenosti ima v drugem delu še vidnejšo vlogo in je še bolj smešen. Mislim, da jim je odlično uspelo, in vesel sem, da sem ravno jaz tisti, zaradi katerega Olaf govori tudi slovensko.«

Četica najboljših

Princesi Ani je svoj glas posodila Tanja Ravljen, Elzin govorni del pa prevzema Alenka Kozolc Gregurić. Krištof in njegov severni jelen Sven kar oba govorita z glasom Jana Bučarja, medtem ko je Krištofove pesmi odpel Srđan Milovanović. Pri sinhronizaciji, ki jo je režirala Tanja Đurić Ribič, so sodelovali še številni drugi igralci, med njimi Vesna Jevnikar Perko, Rok Kunaver, Miha Rodman, Branko Završan, Iztok Valič in Klemen Slakonja.