Damjan Murko

FOTO: Na predstavitvi albuma in koledarja skoraj zagorel!

N.S.
19. 11. 2019, 20.00
Deli članek:

Slavnostni večer, ko je Damjan Murko pompozno predstavil svoj tradicionalni vroči koledar in svoj novi album Šok, se je odvil malo drugače, kot je načrtoval slavček.

Klavdija Vnuk
Zvezda večera Damjan Murko v elementu!

Slovenski slavček in samopromotor številka ena Damjan Murko je v mariborski Luft povabil tiste, ki ga že vrsto let podpirajo na njegovi ekstravagantni estradni poti, in jim pripravil kar nekaj presenečenj.

Najprej jim je predstavil novo ploščo Šok, ki jo je izdal po več kot desetih letih. »Pravijo, da je bolje izdati najboljšega prijatelja kot pa moj album,« se je ob tem pošalil Murko, ki zadnje leto niza uspeh za uspehom.

Klavdija Vnuk
Zmeraj krasna Maja Murko, novinar Denis Živčec, pevec Damiano Roi, ki je navdušil v hrvaškem šovu talentov, s soprogo Petro.

BREZ DRAME NI ŠLO

Najprej se je zgodil Murkov intimni koncert, na katerem so zbrani prepevali njegove pesmi, kot sta Šok in Ritka prehlajena, nato je pršel čas za razrez torte … in s tem tudi trenutek za veliko dramo, saj je ognjemet na torti sprožil požarni alarm, kar je posledično pomenilo tudi, da so dvigala v stavbi začasno nehala delati. »Najprej smo doživeli šok, ampak se v resnici nikomur ni ljubilo peš prehoditi vseh enajst nadstropij do izhoda, zato se je živahno druženje še nekoliko podaljšalo. Zares zmotilo vse skupaj ni nikogar. Pravzaprav kar imenitna ideja za prihodnje tovrstne dogodke,« je priznal Murko.