Klemen Bunderla

Za en dan se je prelevil v prodajalca v trgovini

Mojca Gornik
18. 11. 2019, 15.00
Posodobljeno: 18. 11. 2019, 15.01
Deli članek:

Voditelj na Radiu Aktual, Klemen Bunderla, si je že od nekdaj želel sedeti za blagajno v trgovini in skenirati izdelke iz tekočega traku.

Promocijsko gradivo
Klemen prodajalec.

Zato se je za en dan prelevil v prodajalca. »Res me je zanimalo kakšen je občutek in kako bi mi šlo v vlogi prodajalca. Od vseh preizkušenj, ki sem jih dobil, sem se skeniranja najbolj veselil (smeh). Prvi del dneva sem bil prodajalec, v drugem pa sem postal še sodelavec v logistiki,« je povedal Klemen, ki si je dal duška. »Na blagajni sem poskeniral in zaračunal vse možno in ko mi je zmanjkalo izdelkov na tekočem traku, sem zadnji izdelek, suho klobaso, skeniral večkrat (smeh). Na koncu je samo suha klobasa nanesla čez 70€,« je v smehu dejal Klemen.

Njegove zadolžitve so bile zlaganje in preverjanje sadja in zelenjave, delo v skladišču, hladilnici, nabava oz. razvrščanje robe za posamezne poslovalnice, pa tudi delo v pekarni. »To je bil najtežji preizkus. Vse tiste vroče žemljice bi najraje zmazal,« je navdušeno dejal Klemen, ki ima po tej izkušnji do prodajalcev in prodajalk veliko spoštovanje. »Biti morajo zelo pri stvari, sploh na blagajni, kjer vse teče zelo hitro. Veliko je fizičnega dela, planiranja, medsebojnega sodelovanja. Ker gre za delo z ljudmi, svoje delo opravljajo z nasmeškom, vrnimo jim ga,« je sklenil Klemen.