ISKRENO

Cilj mu je polno živeti in ljubiti

N.S.
16. 11. 2019, 20.50
Deli članek:

Vsestranski glasbenik Rudolf Gas, ki zadnje čase spet opozarja nase z novimi pesmimi, nam je v izzivu hitrih vprašanj razkril marsikatero sočno zanimivost o sebi.

Sandi Fišer
Vsestranski glasbenik Rudolf Gas pripravlja izid svojega novega albuma Svet planet.

Kje in s kom boste preživeli ta vikend?

Vsekakor bom s svojo familijo – z bandom, saj se imenujemo RG & the family. Vadili bomo za promocijski koncert novega albuma Svet planet, ki bo 20. novembra zvečer v Orto baru. Ime Family pa zato, ker je zame glasba, s tem tudi ustvarjanje in igranje, intimna stvar. Želim, da se glasbeniki počutimo povezani in domače, da je interakcija pristna in iskrena.

Brez česa ne bi mogli od doma?

Brez udobne in primerne obleke za dan, v katerega vkorakam. Vsako jutro nam podari svojevrstno občutje, kar posledično vpliva na barvo in stil garderobe. Super je biti eno z obleko, da ti je prijetno in veselo v njej.

Česa vas je v življenju najbolj strah?

Strah je vsekakor beseda, ki brez naše pozornosti in vlaganja energije izgubi svojo moč, zato ji ne želim dajati neke vsebine, saj se vse preveč pojavlja med nami in nas zavira. Če že moram odgovoriti, je to živeti brez življenja v srcu.

Kdaj ste nazadnje nekaj naredili prvič in kaj je to bilo?

Na podlagi »teženja« prijatelja Dominika, mojega designerja, sem si uredil dropbox, ki mi je pri studijskem delu močno olajšal nadaljnje delo.

Največja laž, ki ste jo slišali o sebi?

Da sem star 89 let! Na facebooku imam po nesreči napisano starejšo letnico rojstva in tako se je skozi leta obdržala. Sem pač modrejši.

Če bi lahko prevrteli čas nazaj, kaj bi spremenili?

Zavedam se, da sem do tu, kjer sem zdaj, moral prehoditi življenjsko pot, ki je imela kar nekaj stranskih kolovozov ter ni bila ves čas ravna in asfaltirana. »Non, je ne regrette rien!« (Ne, ničesar ne obžalujem, op. p.)

Vaši vsakodnevna jutranja in večerna razvada?

Jutranja je turška kava, brez sladkorja in mleka, mora pa biti aromatična, da zadiši po hiši. Zvečer pa rad kaj dobrega pojem.

Najbolj me ujezi …

... prazno domnevanje in neiskrenost. Hm, no, tudi če se avto večkrat pokvari, ni tako zanemarljivo.

Vaše življenjsko vodilo oziroma življenjski moto?

Hvaležno in polno živeti življenje ter ljubiti. Dokler se človek pretvarja, da je tisto, kar ni, v njem umira vsa lepota tistega, kar je.

 Če bi za en dan lahko postal neviden, bi ...

... prespal v francoskem Louvru.